Evenimentul Zilei > EVZ Special > Colonizarea inversă a Franței
Colonizarea inversă a Franței

Colonizarea inversă a Franței

Lyon, 20 iulie, într-un cartier liniștit. O tânără își plimbă câinele pe stradă. O mașină se apropie și zdrobește câinele. Șoferul se oprește, dă înapoi și o lovește și pe tânără. Înaintează apoi, cu viteză, și îi târâie cadavrul pe o distanță de 800 de metri.

Oamenii treziți de zgomot notează numărul de înmatriculare al mașinii. Poliția care ajunge la fața locului este îngrozită .

Corpul tinerei a fost dezmembrat.  Un braț a rămas aproape de corpul câinelui. Mâna încă ținea lesa. Tânăra se numea Axelle Dorier. Era o asistentă medicală, avea doar 23 de ani.

Ministerul francez al Justiției a cerut poliției să nu dezvăluie numele criminalului. Un polițist anonim l-a  postat ​​oricum pe rețelele de socializare.

Numele criminalului este Youssef T. Conducea fără permis. Procurorul responsabil de caz l-a acuzat de „omor prin imprudență”. Youssef T. este în închisoare în așteptarea procesului. Riscă o pedeapsă maximă de zece ani de închisoare.

Mai mulți locuitori din Lyon au dorit să organizeze un marș pașnic pentru a aduce un omagiu tinerei asistente și pentru a cere guvernului o mai mare severitate față de infractori.

Părinții tinerei s-au opus: au spus că nu au „nicio ură” față de criminal.

Nu a fost singurul act barbar comis în Franța în luna iulie. La 4 iulie, pe un drum mic din Lot-și-Garonne, în sud-vestul țării, un tânără jandarmeriță , Mélanie Lemée, în vârstă de 25 de ani, a încercat să oprească o mașină care circula cu viteză mare. Șoferul a accelerat și a lovit-o . A fost ucisă instantaneu. Ceilalți jandarmi prezenți la fața locului l-au găsit rapid pe șofer. Unul dintre ei i-a dat numele acestuia  unui jurnalist.

Numele șoferului este este Yacine E. Și el conducea fără permis. Părinții lui Mélanie Lemée au fost de acord cu un mars pașnic pentru fiica lor, dar și ei au declarat că nu au „nicio ură” pentru criminal.

Ba chiar au spus că au compasiune pentru el, pentru că „viața lui este distrusă”.

Un al treilea act barbar a avut loc la 5 iulie în Bayonne, un orășel din Țara Bascilor .

Un șofer de autobuz, Philippe Monguillot, în vârstă de 59 de ani, a refuzat accesul a doi tineri în vehicul pentru că aceștia nu aveau bilete și măști de protecție.

Cei doi tineri au început imediat să-l bată violent și l-au forțat să iasă din autobuz. Alți doi tineri li s-au alăturat și au început să-l lovească și ei.

L-au lăsat pe un trotuar, plin de sânge. A ajuns la spital, în comă.  Rudele sale au venit să-l vadă și au spus că fața lui a fost complet distrusă. A murit două zile mai târziu.

Cei patru agresori au fost identificați și se află în închisoare. Jurnaliștii le cunosc numele, dar inițial au decis să nu le publice. Poliția le-a dezvăluit identitățile: Mohamed C., Mohammed A., Moussa B., Selim Z.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE