Colonel rus, împușcat de cinci ori în piept. Moscova a calificat moartea acestuia drept sinucidere

Colonel rus, împușcat de cinci ori în piept. Moscova a calificat moartea acestuia drept sinucidere

Încă o figură proeminentă a Rusiei, în centrul războiului cu Ucraină, moare în condiții suspecte. Colonelul Vadim Boyko avea 44 de ani, și era implicat în campania de mobilizare parțială. Concluzia Moscovei a fost rapidă și tranșantă: sinucidere

Vadim Boyko, un colonel rus în vârstă de 44 de ani, a fost găsit mort, în biroul său din Vladivostok, regiunea Primorsky, situată în Orientul Îndepărtat al Rusiei și la granița cu China și Coreea de Nord. Fost șef al Școlii Navale Superioare Makarov Pacific din Vladivostok, cea mai importantă academie militară a marinei ruse, Boyko fusese însărcinat de Putin să se ocupe de mobilizarea parțială pentru a trimite recruți în Ucraina.

Moscova a clasat imediat dosarul: „A fost sinucidere”

Potrivit martorilor, bărbatul în vârstă de 44 de ani a ajuns la serviciu și a intrat în grabă în biroul său, la scurt timp s-au auzit cinci focuri de armă. Un alt ofițer, care s-a repezit imediat în biroul lui Boyko, ar fi găsit imediat cadavrul colonelului, potrivit declarațiilor acestuia.

Bărbatul este doar cea mai recentă figură proeminentă care moare în circumstanțe misterioase de la începutul războiului din Ucraina, presa rusă a vorbit imediat de sinucidere. Acest lucru a fost rapid pus sub semnul întrebării de către poliție, deoarece colonelul ar fi trebuit să se împuște de cinci ori în piept pentru a se sinucide.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până în prezent, nu a fost găsit niciun mesaj sau indiciu care să indice că soldatul ar fi intenționat să se sinucidă. Anchetatorii au găsit lângă cadavru cele cinci tuburi de cartușe ale focurilor de armă trase și patru pistoale Makarov de fabricație sovietică. Boyko lasă în urmă o soție și doi copii. Un caz similar a avut loc luna trecută, când corpul fără viață al unui alt ofițer, locotenent-colonelul Roman Malyk, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit într-o locație tot în regiunea Primorsky.