Evenimentul Zilei > International > Colaps total în India! Zeci de răniți și morți în cel mai mare dezastru din acest an
Colaps total în India! Zeci de răniți și morți în cel mai mare dezastru din acest an

Colaps total în India! Zeci de răniți și morți în cel mai mare dezastru din acest an

O clădire rezidențială, cu trei etaje, s-a prăbușit, luni, dimineața, în Bhiwandi, un oraș situat în apropiere de Mumbai.

Echipele de intervenție au fost trimise la fața locului, după ce mai multe zeci de persoane au anunțat, disperate, pe numărul de urgență, faptul că o clădire s-a prăbușit și că sunt morți și răniți. Accidentul a avut loc în jurul orei 3.40, ora Bucureștiului.

La fața locului au fost trimise importante forțe de intervenție, care au început să acționeze cu rapiditate pentru salvarea răniților prinși sub dărâmături. ”Zece persoane au murit, am salvat 11 persoane”, a declarat la rândul său un responsabil al municipalităţii Thane, de care aparţine Bhiwandi.

După ce a fost evaluată situația de către trupele speciale pentru salvare în caz de dezastru, s-a făcut și un prim bilanț. Satya Pradhan, şeful Forţei Naţionale de Răspuns la Dezastre (NDRF), a declarat într-o postare pe Twitter că 20-25 de persoane ar fi rămas prinse sub dărâmături şi că mai multe echipe de salvare au fost trimise la fața locului. Printre primele persoane care au fost salvate este un copil.

Televiziunea din Mumbai a arătat imagini de la fața locului cu un câine de salvare care caută supraviețuitori printre dărâmăturile clădirii din Bhiwandi.

Orașul pare unul blestemat

În 2019, o altă clădire cu patru etaje din Bhiwandi, India, s-a prăbușit, două persoane fiind ucise și alte cinci au suferit răni grave.

Salvatorii Forței Naționale de Răspuns la Dezastre (NDRF) sunt la fața locului și caută supraviețuitori. Tragedia ar fi putut fi mult mai gravă dacă familiile care locuiau în clădire nu ar fi fost mutate la timp. Clădirea numită ”Manahara”, situată la Pirani Pada în zona Shantinagar, era construită ilegal. ”Vineri seara, unii locuitori au observat fisuri în structură, după care procesul de evacuare a fost inițiat după miezul nopții. Cu toate acestea, chiar și după evacuare, unii locuitori s-au întors în clădire, după care s-a prăbușit în jurul orei 1.30. Două persoane au murit în urma accidentului, iar trupurile lor au fost recuperate din resturi”, a declarat șeful celulei regionale de gestionare a dezastrelor (RDMC) a Thane Munici-pal Corporation (TMC) Santosh Kadam, la vremea respectivă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: