Evenimentul Zilei > Actualitate > Colaps iminent pentru cel mai modern spital din țară. Demisii în masă. Alertă maximă
Colaps iminent pentru cel mai modern spital din țară. Demisii în masă. Alertă maximă

Colaps iminent pentru cel mai modern spital din țară. Demisii în masă. Alertă maximă

Alertă la Mioveni. Unul dintre cele mai moderne spitale din țară va rămâne fără medici la secția ATI.

Alertă la Mioveni. Unul dintre cele mai moderne spitale din țară va rămâne fără medici la secția ATI.

Cadrele medicale detașate la Mioveni susțin că doresc să plece din această unitate medicală din cauza faptului că sunt epuizați.

Spitalul din Mioveni avea 10 locuri pentru pacienții internați la ATI din cele 18 din întreg județul Argeș. 9 pacienți erau tratați acolo, iar vineri dimineața au început transferurile lor. 3 au fost preluați de spitalul din Craiova, iar pentru alți doi se caută soluții. Medicii susțin că până duminică, ceilalți 4 bolnavi ar putea fi scoși de la aparate și mutați în saloane obișnuite, potrivit Antena 3.

Cadrele medicale care își desfăurau activitatea la Mioveni erau detașașați din Spitalul de Urgență Pitești. Aceștia se vor reîntoarce la posturi la Spitalul de Urgență din Ploiești.

Autoritățile sunt în alertă deoarece situația este extrem de critică.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că a scăzut numărul asimptomaticilor, dar a crescut numărul pacienților care își pierd gustul, mirosul sau au plămânii afectați.

Județul Argeș a avut 47 de persoane diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Situația este cu atât mai gravă cu cât Direcția de Sănătate Publică nu mai are șef după ce directorul și-a dat demisia.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 420 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 741de persoane. Alte 58.991 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 747.592 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 457 de apeluri la numărul unic de urgență 112și 1.396 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 483de sancţiuni contravenţionale, în valoare de197.000 de lei.