În accidentul simulat au fost implicate cinci autovehicule, dintre care o cisternă, încărcată cu clor, care a pătruns pe contrasens și a intrat frontal într-un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului, cele două autovehicule au fost proiectate în alte trei mașini, numărul victimelor fiind de 15. Potrivit scenariului, tragedia s-a petrecut pe centura de ocolire a orașului Alexandria, scopul acestuia fiind de a ”identifica punctele slabe şi punctele tari în timpul desfăşurării operaţiunilor de salvare în situaţii de urgenţă în care a fost declanşat Planul roşu de intervenţie”.

ISU Teleorman a transmis că pe varianta ocolitoare a municipiului Alexandria, pe tronsonul cuprins între DE 70 şi DJ 504, la fața locului fiind trimise importante forțe de intervenție de la pompieri, Serviciul Județean de Ambulanță, poliţişti, jandarmi şi voluntari ISU Teleorman, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident rutier cu victime multiple.

Pentru a acorda primul ajutor medical, pompierii au ridicat un cort medical, în care a funcționat un punct medical avansat care a asigurat trierea victimelor, în funcție de gravitatea rănilor suferite și transportarea acestora la spitalele din județ. În cadrul exerciţiului a fost nevoie de intervenţia coordonată a tuturor instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă create prin punerea în aplicare a Planului roşu de intervenţie şi de asigurarea unui număr suficient de forţe şi mijloace de intervenţie, astfel încât să conducă la salvarea tuturor persoanelor implicate în accident.