Evenimentul Zilei > Social > Cod roșu în Europa! Mutația COVID-19 din India, descoperită în Grecia
Cod roșu în Europa! Mutația COVID-19 din India, descoperită în Grecia

Cod roșu în Europa! Mutația COVID-19 din India, descoperită în Grecia

În Grecia a fost descoperit un caz de contaminare cu tulpina indiană, care face ravagii în India. Autoritățile sanitare grecești sunt îngrijorate.

Un caz de contaminare cu varianta SARS-CoV-2 – care se află la originea unui val al epidemiei COVID-19 în India – a fost descoperit în Grecia, anunţă autorităţile sanitare greceşti.

Varianta indiană a COVID-19 – descoperită la o femeie străină care locuiește în Atena

Organismul naţional de sănătate publică EODY a anunţat duminică, într-un comunicat, că ”un eşantion pozitiv (…) cu varianta dominantă în India” a fost descoperit la ”o femeie străină în vârstă de 33 de ani care locuieşte la Atena şi care a efectuat o călătorie, la 4 aprilie, la Dubai”, în Emiratele Arabe Unite (EAU).

”Este vorba despre primul caz al unei variante indiene în Grecia”, relatează News.ro, citând presa internațională, printr-o sursă de la Ministerul grec al Sănătăţii care a cerut protecţia anonimatului.

Vineri, India a anunțat 332.730 de cazuri noi de coronavirus, stabilind un record mondial pentru a doua zi consecutivă. Peste 2.260 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

Criza de oxigen și de medicamente este tot mai gravă

Capitala New Delhi a fost „închisă” luni seara. Carantina ar urma să dureze întreaga săptămână, pe fondul unei explozii de cazuri de COVID-19 care au adus sistemul de sănătate din capitală la limită. Ministrul indian al Sănătății a anunțat într-o conferință că în New Delhi se înregistrează o criză de oxigen și medicamente. „Nu aș spune că sistemul de sănătate s-a prăbușit, dar a ajuns la limită”, a declarat acesta.

Varianta indiană a coronavirus se dovedește tot mai periculoasă în India, iar criza s-ar putea prelungi deosebit de mult. Medicii se tem că infecțiile cu COVID-19 din India ar putea urca la 500.000 pe zi înainte ca națiunea lovită de corona să atingă apogeul celui de-al doilea val, deoarece se întârzie livrările de oxigen către New Delhi.

Crematoriile organizează incinerări în masă în India pentru a face față, în grabă, numărului mare de victime.