Evenimentul ZileiVremeaCod galben de vânt în mai multe regiuni. Vremea se răceşte brusc

Cod galben de vânt în mai multe regiuni. Vremea se răceşte brusc

Cod galben de vânt în mai multe regiuni. Vremea se răceşte brusc
Cod galben de vânt în Banat, Crişana, în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, la peste 1.700 de metri altitudine. Vremea se răceşte semnificativ, începând cu regiunile vestice.

Cod galben de vânt. Meteorologii au emis sâmbătă o atenţionare Cod galben de vânt în Banat, Crişana şi la munte.

Cod galben de vânt. Regiunile care vor fi afectate

În intervalul 2 decembrie, ora 12:00 – 3 decembrie, ora 03:00, sunt prognozate intensificări ale vântului în  Banat, Crişana şi la munte

Ne puteți urmări și pe Google News

      „Vântul va avea intensificări în Banat şi în Crişana, cu viteze în general de 55…65 km/h. în Carpaţii Occidentali şi Meridionali. Iar seara şi noaptea şi în Carpaţii Orientali vor fi rafale de 60…80 km/h. La altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h”, transmite ANM.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

O altă atenţionare cod galben este valabilă de vânt în intervalul 3 decembrie, ora 03:00 – 3 decembrie, ora 14:00, în Carpaţii Orientali.

„În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 60…80 km/h. Iar la altitudini de peste 1700 m vor fi rafale de 90…110 km/h”, conform ANM.

Cod galben de vânt
Sursă foto: ANM

Vremea se răceşte în regiunile de vest

Vremea începe să se răcească semnificativ, începând cu regiunile vestice.

În zona de nord, cerul va fi mai mult noros şi nu vor lipsi precipitațiile pe arii extinse. Prognoza meteo arată că acestea sunt anunțate și în vestul, centrul şi nordul ţării. În zona de nord a Moldovei, precum și în  sudul Dobrogei, valorile termice se situează întte -3 și 12 grade Celsius.

Cerul va fi înnorat mai  ales în jumătatea vesticã a țării.

Cod galben de vânt, ninsori la munte şi vreme caldă în Bucureşti

În a doua parte a zilei de sâmbătă, vântul va sufla cu putere la munte, ajungând până la 90 de km în rafale. De asemenea, meteorologii anunță ninsori la altitudini mari.

În a doua parte a weekendului, cerul va fi  înnorat temporar. Meterologii anunță ploi în zona de nord-vest, în centru. Dar dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei şi predominant ninsori la munte. La munte, mercurul nu va urca în termometre mai sus de 9 grade Celsius.

În Capitală temperaturile se vor menține peste medie.  Conform meteorologilor,vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo ANM pentru 2 decembrie arată că în București, vântul va sufla slab şi moderat. Pe parcursul dimineții, mercurul nu va urca în termometre mai sus de 9 grade Celsius. În a doua parte a zilei, valorile termice ajung la 18 grade Celsius.

În a doua parte a weekendului, vremea se răcește în Capitală. Astfel, maximele nu vor depăși 6 grade Celsius


Accesează: