COD GALBEN de NINSORI, POLEI și VÂNT. Vezi cele 10 județe afectate

COD GALBEN de NINSORI, POLEI și VÂNT. Vezi cele 10 județe afectate

Meteorologii au emis, în această seară, o avertizare cod galben de ninsori, polei și vânt, valabilă în zece județe, potrivit căreia urmează să se depună un strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri.

În județele Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi codul galben este valabil până la ora 2.00, în zonele respective fiind aşteptate și intensificări temporare ale vântului de 40-50 km/h şi polei, pe arii restrânse.

În același interval, sunt vizate și judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, unde va fi polei asociat cu burniţă, lapoviţă, ninsoare şi intensificări temporare ale vântului de până la 40 km/h.

O altă atenţionare, valabilă până în această seară, la ora 22.30, vizează jumătatea de nord-est a judeţului Buzău (inclusiv municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat) şi, local, judeţul Brăila. În aceste zone, sunt aşteptate ninsori, urmând să se depună strat nou de zăpadă, în jur de 8 cm, şi intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de până la 45 km/h, spulberând zăpada. De asemenea, izolat, vor fi condiţii de polei, potrivit ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News