Evenimentul Zilei > Actualitate > COD GALBEN de ninsoarea și polei în aproape toată țara. Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat duminică Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență
COD GALBEN de ninsoarea și polei în aproape toată țara. Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat duminică Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

COD GALBEN de ninsoarea și polei în aproape toată țara. Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat duminică Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a fost convocat duminică, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de viceprim-ministrul pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Majoritatea județelor țării, cu excepția zonei de nord-vest, vor fi sub Cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei, începând de duminică seara, de la ora ora 20.00, până în 29 decembrie, ora 23.00.

Potrivit unui comunicat al MAI, ședința comitetului se va desfășura în sistem de videoconferință cu prefecții și reprezentanții structurilor teritoriale de ordine și siguranță publică.

Conform unei atenționări emise de Administrația Națională de Meteorologie, începând de duminică seara ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în sud și sud-est vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Lunca Dunării și în Dobrogea precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei. 

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea și în estul Olteniei vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

Mureș, Cluj, Sălaj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud sunt singurele județe în care vremea nu va avea aspecte extreme, începând de duminică seara, de la ora ora 20.00, până în 29 decembrie, ora 23.00.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: