Evenimentul Zilei > Vremea > Cod galben emis de ANM. Nouă județe sunt vizate de avertisment
Cod galben emis de ANM. Nouă județe sunt vizate de avertisment

Cod galben emis de ANM. Nouă județe sunt vizate de avertisment

Cod Galben de ceață 21 februarie. ANM a emis, diminică dimineață, mai multe avertizări nowcasting valabile în nouă judeţe.

Cod Galben de ceață 21 februarie. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţa, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă şi gheţuş valabile în nouă judeţe din regiunile Munteniei, Moldovei şi Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, în în zona joasă a judeţului Gorj şi în mai multe localităţi din judeţul Vâlcea se va semnala, local, ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, dar va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Vor persista fenomene similare în localităţi din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Cluj, Braşov, Sibiu, Botoşani şi Suceava (zona joasă).

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cod Galben de ceață 21 februarie. Prognoza meteo pentru duminică

Potrivit meteorologilor, duminică, 21 februarie, temperaturile vor crește ușor față de zilele precendente. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, în zonele joase de relief din sud şi parţial în est şi în centru. Tot aici, izolat, se vor semnala condiții de burniță.

În Dobrogea, minimele se vor încadra între -2 și 2 grade, iar maximele între 5 și 8 grade, în regiunea Moldovei, vom avea minime între -8 și 0 grade și maxime cuprinse între 3 și 10 grade. În Transilvania, meteorologii anunță temperaturi minime între -13 și -1 grad și maxime între 4 și 10 grade, iar pentru Maramureș minime de -7…-1 și maxime de 6 – 9 grade.

În Crișana, minimele vor atinge valori cuprinse între -6 și 4 grade și maximele între 8 și 12 grade.

În Banat, temperaturile minime vor atinge valori cuprinse între -4 și 3 grade Celsius, iar cele maxime se vor încadra între 9 și 12 grade.

Prognoza meteo în București

În București, cerul va fi variabil, mai mult noros dimineața și în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime vor atinge valori de până la 8 grade, iar cea minima va fi de -2…-1 grade.