Evenimentul Zilei > Vremea > Cod galben de averse și vânt în sudul țării! În nord, pericol de viituri!
Cod galben de averse și vânt în sudul țării! În nord, pericol de viituri!

Cod galben de averse și vânt în sudul țării! În nord, pericol de viituri!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, avertizări nowcasting Cod galben de averse, valabile în localităţi din Muntenia şi Oltenia, informează Agerpres.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în judeţul Olt (localităţile: Scorniceşti, Potcoava, Corbu, Coloneşti, Cungrea, Spineni, Icoana, Poboru, Bărăşti, Sârbii – Măgura, Făgeţelu, Leleasca, Optaşi-Măgura, Tătuleşti, Sâmbureşti şi Topana) se vor semnala averse ce vor acumula 20 – 25 l/mp, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, până la ora 17:15, vremea va fi instabilă în judeţele Giurgiu (în: Comana, Mihăileşti, Adunaţii-Copăceni şi Călugăreni) şi Ilfov (în: Jilava, Măgurele, Vidra, 1 Decembrie, Dărăşti-Ilfov şi Copăceni).

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

În Bucureşti, continuă problemele legate de stresul termic şi maxima va fi în jur de 32…33 de grade. Ieri am avut 34 de grade în centrul oraşului şi am resimţit în jur de 37 de grade.

Pe litoral, ploile lipsesc cu desăvârşire, iar termometrele se încing de-a binelea în perioada următoare. Duminică prindem timp frumos, nori puţini şi briza intensă, dar de mâine, se încălzeşte cam tare.

Mai cald decât sâmbătă va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Dimineaţa va fi plăcută, însă mai târziu, aerul devine greu de respirat în multe zone, iar ploile apar sporadic.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face un pic mai cald, dar ploile vin în mai multe reprize. Se pot strânge 30 l/mp şi pe râurile din zona se pot produce viituri.

În vestul ţării, vremea va fi cam amestecată. Iese şi soarele pentru câteva ore, se face mai cald decât ieri, dar nu scăpăm nici de averse, şi vor fi consistente. Şi aici este risc de inundaţii

În Transilvania, lucrurile stau ceva mai bine. Se arată soarele, se încălzeşte şi abia la noapte ar putea să plouă în vestul provinciei.

În Oltenia, vremea se anunţă instabilă, temperaturile se opresc pe la 28 de grade, dar vedem şi soarele destul de mult timp. Noaptea va fi una liniştită.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: