Coasta de Fildeș, alegeri cu gloanțe, macete și morți

Coasta de Fildeș, alegeri cu gloanțe, macete și morți

Alegerile prezidențiale din 31 octombrie au fost marcate de boicotul opoziției și de tensiunile din țară. Liderii opoziției susțin că cel puțin 12 persoane au murit în urma violențelor electorale.

Președintele Alassane Ouattara caută un al treilea mandat pe care adversarii săi îl consideră neconstituțional.

Încă o dată, în Coasta de Fildeș, violența a fost cuvântul cheie al unui scrutin. Peste 35.000 de membri ai forțelor de ordine au fost desfășurați pentru a asigura o zi tensionată. 10.000 de observatori, ivorieni și internaționali, au fost însărcinați pentru monitorizarea bunei desfășurări a scrutinului prezidențial care a implicat peste 7 milioane de alegători.

Mai multe persoane au murit în ciocnirile din ziua alegerilor din Coasta de Fildeș , au declarat duminică oficialii, în timp ce secțiile de votare au început să trimită buletinele de vot către comisia electorală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Reuters, care l-a citat pe primarul orașului Tiebissou,  patru persoane au fost ucise și 27 rănite de gloanțe și macete atunci când tineri înarmați din satele înconjurate au venit și au tras asupra oamenilor.

O altă persoană a fost ucisă în orașul Niable, a declarat un oficial guvernamental sub anonimat. Opoziția spune că numărul morților este mai mare.