Lovitura "de precizie", efectuată joi în localitatea Safafiyah din zona Deir Ezzor, "a ucis terorişti care reprezentau o ameninţare iminentă pentru partenerii noştri sirieni", a precizat coaliţia condusă de Statele Unite într-un comunicat.

Edificiile religioase sunt în mod normal protejate de convenţiile de la Geneva, dar "SI continuă să încalce legile privind conflictele armate şi abuzează de structuri protejate ca spitale şi moschei ceea ce face ca acestea să-şi piardă statutul de clădire protejată", a menţionat coaliţia.

"Vom continua să-i sprijinim pe partenerii noştri pe măsură ce vor elibera oraş după oraş din mâinile SI", a subliniat coaliţia, în contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a anunţat pe 19 decembrie retragerea trupelor americane din Siria.

Miercuri, 16 persoane, printre care patru americani (doi militari, un angajat civil al Departamentului Apărării şi un angajat al unui subcontractor al Pentagonului) şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş revendicat de SI la Manbij, în Siria.

Atacul este cel mai sângeros pentru forţele americane de la desfăşurarea acestora în Siria în 2015, relatează Agerpres.

 

Te-ar putea interesa și: