Evenimentul Zilei > Social > CNSU, decizia momentului la ceas de seară: Suplimentarea stocurilor de urgenţă cu 500 de noi concentratoare de oxigen
CNSU, decizia momentului la ceas de seară: Suplimentarea stocurilor de urgenţă cu 500 de noi concentratoare de oxigen

CNSU, decizia momentului la ceas de seară: Suplimentarea stocurilor de urgenţă cu 500 de noi concentratoare de oxigen

Marți seară, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis suplimentarea stocurilor de urgenţă cu 500 de noi concentratoare de oxigen.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 79 pentru aprobarea majorării cantităților de produse din categoria stocurilor de urgență medicală, de strictă necesitate, cu cantitatea de 500 ”concentratoare de oxigen de mare capacitate”.

Facem precizarea că aceste produse vor fi achiziționate pentru completarea stocurilor deja existente, iar in condițiile în care situația în dinamică va impune creșterea numărului de concentratoare de oxigen de mare capacitate, acestea vor fi solicitate inclusiv prin mecanismul european de protecție civilă.

Decizia a fost luată la propunerea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, vicepreşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, formulată pe baza discuţiilor din cadrul Grupului de Suport Tehnico-ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României.

Citește și „Coronavirus”, „secvențiere” și „comorbidități”, printre cuvintele care se vor regăsi în noua ediție a DOOM-ului

”Luând în considerare numărul insuficient de concentratoare de oxigen, necesare în asigurarea aportului de oxigen pentru pacienţii cu forme severe şi critice de COVID 19, existent la nivelul unităţilor sanitare,

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă majorarea cantităților de produse stocuri de urgență medicală, de strictă necesitate, pentru produsul ”concentratoare de oxigen de mare capacitate”, conform listei prevăzute în anexă.

Art.2 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Art.4 – Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.