Evenimentul Zilei > Politica > CNCD lovește din nou! Tăriceanu, amendat cu 2.000 de lei! Cum a „îndrăznit” să-l numească pe Iohannis
CNCD lovește din nou! Tăriceanu, amendat cu 2.000 de lei! Cum a „îndrăznit” să-l numească pe Iohannis

CNCD lovește din nou! Tăriceanu, amendat cu 2.000 de lei! Cum a „îndrăznit” să-l numească pe Iohannis

Călin Popescu-Tăriceanu a fost amendat, miercuri, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost amendat, miercuri, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei pentru discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate, în urma unor afirmaţii făcute la adresa şefului statului, Klaus Iohannis.

Tăriceanu a făcut o serie de afirmaţii, în data de 16 aprilie, pe pagina de socializare, în care a utilizat termenul de „Fuhrer” la adresa preşedintelui.

Potrivit CNCD printre afirmaţiile considerate a fi discriminatorii sunt:

„Pe domnul Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i prieşte nici domniei sale, cum nu ne prieşte nici nouă. Doar aşa îmi explic atacul furibund la toţi cei care nu sunt de acord cu instrucţiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărţirea politicienilor. Între buni şi răi. (…) Cum sunt absolut convins că mă număr printre politicienii răi, îi dau câteva sfaturi: Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Fuhrer ci, încă, Preşedintele României. (…)

Iar dacă tot a adus vorba despre inconştienţă, domnul Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. Pentru că ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo lună şi jumătate că coronavirusul este doar o durere în gât şi puţină febră şi îl punea pe Cîţu să fugă din fata Parlamentului”.

Afirmaţiile reprezintă „faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, a explicat CNCD.

Hotărârea a fost adoptată cu şapte voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

Și Iohannis a primit o amendă, dar nu rămâne aşa! Cotroceniul contraatacă

Administrația Prezidențială a oferit o replică după ce membrii Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au decis miercuri că este vinovat pentru discriminare în urma declarațiilor despre maghiari şi l-au amendat cu 5.000 lei.

Într-un punct de vedere transmis G4Media.ro, reprezentanţii Administrației Prezidențiale au transmis că președintele Iohannis consideră „profund politică” sancțiunea primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, se arată în documentul citat.

Amintim că miercuri, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a anunțat sancțiunile și avertismentele contravenționale valabile pentru 18 cauze înaintate instituției.

AICI PUTEŢI CITI cum a motivat CNCD amenda primită de Iohannis pentru declaraţiile referitoare la maghiari, PSD şi Ardeal.

La 29 aprilie 2020, liderul de la Cotroceni a lansat acuzaţii dure în direcţia PSD, partid pe care l-a acuzat că vrea să dea Ardealul ungurilor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: