Evenimentul Zilei > Economie > CNADNR: Circulaţia pe autostrada surpată Orăştie-Sibiu se va relua la sfârşitul lunii septembrie
CNADNR: Circulaţia pe autostrada surpată Orăştie-Sibiu se va relua la sfârşitul lunii septembrie

CNADNR: Circulaţia pe autostrada surpată Orăştie-Sibiu se va relua la sfârşitul lunii septembrie

Circulaţia pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde porţiuni întregi s-au surpat la 10 luni de la inaugurarea acestuia, se va redeschide la sfârşitul lunii septembrie, a declarat astăzi directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor.

Acesta a vizitat şantierul din zona celor 200 de metri de autostradă unde s-a decis refacerea lucrării şi a dat asigurări că acestea se vor încheia la termenul anunţat. 

Directorul CNADNR a menţionat că pe lotul 3, în lungime de 22 de kilometri, se va face o expertiză a tuturor lucrărilor pentru a se confirma calitatea acestora, el amintind, în acest context, că împreună cu proiectantul au fost identificate trei zone cu probleme minore, care vor fi remediate, în paralel, pentru ca tronsonul să fie redat circulaţiei la termenul stabilit. 

Este pentru prima dată când Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) execută lucrări în regie proprie. Lucrările de refacere aferente lotului 3 au început în luna aprilie 2016. În data de 3 septembrie 2015, CNADNR a anunţat închiderea circulaţiei rutiere pe Autostrada A1 Orăştie – Sibiu începând din 7 septembrie, la 10 luni de la inaugurarea acesteia.