B1 TV a primit ieri 10.000 de lei amendă pentru mai multe emisiuni difuzate în luna aprilie în care s-a considerat că au fost lezate drepturile și imaginea primarului Radu Mazăre. Tot în ședința de ieri, membrii Consiliului au analizat și emisiuni ale Antenei 3, printre care „Secvențial” și „Sinteza zilei” din 11.05.2014, ce au conținut afirmații neadevărate la adresa unor oameni politici, limbaj licențios și nu au permis opinia celui acuzat. Antena 3 a scăpat însă nesancționată deoarece amenda de 20.000 de lei propusă de Christian Mititelu nu a adunat decât patru voturi (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos) pe lângă inițiator.

B1 TV, încă o sancțiune

Reclamația făcută de Radu Mazăre a vizat mai multe emisiuni ale B1 TV în perioada 16-28 martie 2014 și a fost analizată în urmă cu o săptămână.

Emisiunile au avut ca subiect urmărirea DNA, dar și presupuse afaceri ilegale în care ar fi implicat primarului Constanței. Sancțiunea a fost dată ieri și a fost propusă de Florin Gabrea. Ea a primit nouă voturi „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Radu Călin Cristea și Răsvan Popescu) și două „împotrivă” (Alexandru Jucan și Laura Georgescu).

Propunere de 6.666 lei

● Propunerea Narcisei Iorga de interzicere a difuzării spotului „USL trăiește!”, deoarece nu respectă principiul informării corecte, s-a izbit de multe comentarii. Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea și Monica Gubernat s-a opus acestei decizii motivând, printre altele, că „în mod legal USL-ul n-a fost desființată de justiție”. Decizia de intrare în legalitate a primit votul a șase membri.

● Realitatea TV a primit o amendă de 6.000 de lei pentru emisiunea „Jocuri de putere” în care realizatorul Rareș Bogdan a folosit la adresa premierului Victor Ponta cuvintele: „mitocănie”, „misoginism atroce” și „grobianism feroce”. Propunerea a fost făcută de Monica Gubernat și a primit șase voturi „pentru”. Inițial, Gubernat solicitase o amendă de 6.666 de lei, pentru a-i atrage atenția realizatorului asupra articolelor de lege încălcate.