Evenimentul Zilei > Sport > CM de handbal. Naționala României, umilită și în ultimul meci de la turneul final!
CM de handbal. Naționala României, umilită și în ultimul meci de la turneul final!

CM de handbal. Naționala României, umilită și în ultimul meci de la turneul final!

În ultima etapă din Main Round-ul Campionatului Mondial de handbal din Japonia, „tricolorele” au fost desființate de țara gazdă, scor 20-37.

Naționala feminină de handbal a României a încheiat turneul final din Japonia exact așa cum l-a și început: umilită! Astăzi, în ultimul meci de la CM și, totoodată, în ultimul duel din Main Round, elevele lui Tomas Ryde au fost îngenuncheată de selecționata niponă cu scorul de 20-37. Partida de debut a reprezentativei noastre la CM nipon a fost, astfel, dezastrul anunțat pentru handbalistele „tricolore”, care au fost învinse rușinos de Spania, scor 16-31.

România a încheiat Mondialul din Japonia pe locul 12, competiție în care a bifat 4 înfrângeri la cel puțin 9 goluri diferență. Doar trei victorii am bifat. Prima a fost înregistrată în fața Senegalului (20-24), a doua a fost chinuită contra Kazahstanului, echipă din lumea a treia a handbalului, scor 22-20, iar cea cu Ungaria a fost una de vis, scor 28-27, reușită în ultima clipă a duelului. În Grupele Principale II, româncele au fost învinse, până la meciul cu Japonia, de Rusia (18-27) și de Suedia (22-34).

Însă, Cristina Neagu & Co. au reușit caliicarea la turneul preolimpic după locul 4 ocupat la Euro 2018.

Știre în curs de actualizare.