Vineri dimineața, peste 50 de polițiști au efectuat mai multe percheziții la domiciliul unor persoane suspecte că fac parte din această rețea sau unde au fost ascunse bunuri furate. Pe lista imobilelor percheziționate s-au aaflat și două case de amanet unde bunurile au fost amanetate. Polițiștii susțin că au fost făcută o perchezișie inclusiv la domiciliul avocatului Cora Cristina Radu unde au fost găsite mai multe bunuri de valoare, bijuterii, despre care se bănuiește că ar fi fost furate de către grupul de persoane suspecte că se ocupă cu spargeri de locuințe. Polițiștii mai spun că avocata trăiește în concubinaj cu unul dintre spărgători. Avocata Cora Cristina Radu nu a putut fi contactată.

Un alt individ considerat periculos este un anume Lucian Alin Trif, reținut pentru cercetări. ”Sunt aduse la audieri șase persoane dintre care, o parte vor fi reținute. S-au făcut percheziții și s-au descoperit mai multe bunuri despre care știm că sunt furate și care au fost amanetate de membrii grupului în ultima perioadă”, a declarat un oficial al Poliției Cluj.

Au spart casa unei judecătoare

Ultima spargere, susțin polițiștii ar fi avut loc la locuința judecătoarei C. I. de la Curtea de Apel Cluj. Hoții au furat bunuri de valoare între care un ceas evaluat la câteva mii de euro și bani. Locuința magistratului se află la periferia orașului iar înainte să acționeze hoții au studiat zona, valoare bunurilor furate fiind evaliată la câteva mii de euro.

Pe lista celor furați s-ar afla și fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, în prezent condamnat pentru corupție. Hoții ar fi spart cabana acestuia situată în localitatea Câmpenești de unde au furat lucruri de valoare.

Furau cu camionul

De regulă, rețeau fura la greu tot ce prindea iar pentru transportul bunurilor furate folosea un camion. Pe lista bunurilor furate sunt trei ATV-uri, zeci de uși, bunuri electronice de valoare, sute de grame de bijuterii etc.  

”Doar ATV-urile sunt evaluate la 20.000 de euro. La una dintre percheziții am găsit bunuri despre care avem probe că au fost furate care se ridică la peste 30.000 de euro. În general, această grupare când fura nu se juca și furau de la uși până la bunurile cele mai valoroase”, a declarat același oficial al IPJ Cluj.