Evenimentul ZileiEVZ SpecialInformații-bombă susțin ipoteza unei mâini criminale. Clubul Bamboo a fost incendiat la ordinul unui milionar

Informații-bombă susțin ipoteza unei mâini criminale. Clubul Bamboo a fost incendiat la ordinul unui milionar

Informații-bombă susțin ipoteza unei mâini criminale. Clubul Bamboo a fost incendiat la ordinul unui milionar
Incendiul care a surprins şi agitat spiritele în lumea afacerilor din nightlife-ul bucureştean continuă să creeze ipoteze despre modul în care s-a produs tragicul eveniment. Informații obținute, în exclusivitate, de Evenimentul zilei, arată că acoperișul clubului ar fi fost stropit cu substanțe inflamabile

În spatele tăcerii impuse de autorități în cazul incendiului de la Clubul Bamboo, din București, mistuit de flăcări în urmă cu o săptămână, Evenimentul zilei a aflat detalii care pot da o altă turnură anchetei aflată în desfășurare. Așa cum dezvăluia cotidianul nostru, duminică, la nici două zile după izbucnirea focului, incendiul s-a propagat suprinzător de repede. ISU București a transmis că incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați. Practic, într- o oră întreaga construcție a fost distrusă de flăcări. Ce a mistuit focul cu o rapiditate care i-a uimit pe toţi nu a survenit doar de la draperiile din sala de fitness, ci de la acoperişul clubului. Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că după analizele preliminare s-a stabilit, încă neoficial, că acesta a fost stropit cu substanţe inflamabile, alături de alte două maşini care se aflau în incinta localului. Acesta este şi motivul pentru care patronul clubului, Joshua Castellano, a susţinut, în conferinţă de presă, că structura a rămas intactă, în timp ce acoperişul a ars complet. Astfel, se conturează un scenariu des evocat în ultimele zile: focul a fost pus intenţionat de o „mână criminală”.


FOTO: Clubul Bamboo a fost distrus de fl ăcări într-o orăLocul în care s-ar fi dat foc

Persoanele audiate de către procurori ai Parchetului București au dezvăluit şi susţinut că focul a început de la fosta sală de fitness a clubului Bamboo, încăpere care nu era dată în folosinţă în momentul incendiului. Conform surselor EVZ din cadrul anchetei, angajaţii au precizat că uşa de la încăpere era, de obicei, închisă. Numai că în dimineaţa zilei de sâmbătă, în jurul orei 3.00, când s-au aprins flăcările ce au provocat incendiul, lucrătorii clubului au sesizat, cu puţin timp înainte de tragicul eveniment, că aceasta era deschisă. „Credem în continuare că este o mînă criminală, această ipoteză nu a fost exclusă nici măcar de pompieri. Vorbim despre o încăpere în care nu există nicio priză, nicio sursă de lumină, era aprins doar semnalul de la EXIT”, a susţinut şi Joshua Castellano în conferinţa de presă.


FOTO; Joshua CastellanoSuspecţii lui Castellano, rivali din Bucureşti

Situaţia este însă mult mai complexă decât a ţinut să dezvăluie patronul clubului Bamboo, iar surse din anchetă au completat pentru EVZ un tablou care vine să confirme afirmaţiile misterioase ale omului de afaceri italian. Chiar dacă în faţa reprezentanţilor massmediei s-a abţinut să ofere nume clare ale unor suspecţi pe care îi vizează din moment ce a susţinut că este o „mână criminală”, Joshua Castellano nu s-a ferit să aibă reţineri şi în faţa anchetatorilor. Surse din rândul organelor autorizate să finalizeze misterul incendiului de la Bamboo au dezvăluit că omul de afaceri italian a avut un singur nume de pronunţat în momentul audierilor. Din cauza lipsei probelor şi pentru că este doar un punct de vedere al victimei, EVZ refuză să facă public numele vehiculat.

Presiuni din cauza terenului

Singurele menţiuni care pot fi făcute sunt că persoana pe care Joshua Castellano o suspectează este unul dintre milionarii României şi un important jucător pe piaţa imobiliară din ţară. Ultima menţiune este foarte importantă şi în motivarea afirmaţiei lui Joshua Castellano în faţa autorităţilor. Italianul a dezvăluit că au existat presiuni şi dispute verbale de mai mult timp între el şi suspect din cauza suprafeţei pe care se află Bamboo, aceasta fiind perfectă pentru dezvoltarea unui nou proiect imobiliar în viziunea milionarului.

ISC cere demolarea

Criminaliştii de la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei şi specialiştii de la ISEMEX Petroşani au intrat, ieri, în perimetrul clubului Bamboo. Anchetatorii au făcut o cercetare la faţa locului în zona anexelor, printre care şi la un imobil al lui Joshua Castellano. În acest context, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a transmis că a realizat, prin intermediul unui expert tehnic atestat, o evaluare a construcţiilor afectate și a constatat că structura arsă riscă să se prăbuşească. În aceste condiţii, ISC recomandă dezafectarea totală a acesteia.


Accesează: