Evenimentul Zilei > Politica > Clotilde Armand: Tăriceanu are sindromul Münchausen
Clotilde Armand: Tăriceanu are sindromul Münchausen

Clotilde Armand: Tăriceanu are sindromul Münchausen

Consilierul USR Clotilde Armande consideră că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, suferă de sindromul Münchausen, o tulburare psihică severă.

Aprecierile lui Clotilde Armand vin după ce Tăriceanu a cerut demisia şefei DNA.

"Ce părere aveți despre tulburările recente ale lui Tăriceanu? Un om politic care și-a trădat partidul pentru a se face din nou de râs din postura de președinte al Senatului, urmărit penal de DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, liberal sub acoperire, ne vorbește astăzi despre valorile statului de drept, lovituri de stat, separația puterilor, comunism, etc", a scris Clotilde Armand pe Facebook.

"Pe scurt, tulburările penalilor în patologia psihiatrică au o denumire: sindromul Münchausen", a adăugat ea. 

"> trebuie să înceapă în primul rând cu șefii PSD-ALDE, aceștia reprezintă imaginea corupției absolute din politica românească", a mai scris Armande.

Potrivit site-ului lapsiholog.com, sindromul Münchausen este o tulburare psihiatrica severa, prin care pacientul inventeaza o patologie medicala imaginara, urmarind astfel sa beneficieze de tratamente si proceduri medicale. Spre deosebire de simulare cand individul urmareste sa obtina un castig sau sa scape de o pedeapsa, in cazul acestui sindrom, persoana este motivata de factori care au ca singur scop, acela de a deveni pacient. Cuvantul de ordine in acesta tulburare – legata, ca denumire, de baronul Karl Friedrich Hieronymus von Munchausen, cunoscut pentru povestile sale uluitore, majoritatea inventate – este mitomania.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: