Evenimentul Zilei > International > O nouă dezvăluire în lumea EGIPTOLOGILOR: Cleopatra și Marc Antoniu NEDESPĂRŢIŢI nici după MOARTE?
O nouă dezvăluire în lumea EGIPTOLOGILOR:  Cleopatra și Marc Antoniu NEDESPĂRŢIŢI nici după MOARTE?

O nouă dezvăluire în lumea EGIPTOLOGILOR: Cleopatra și Marc Antoniu NEDESPĂRŢIŢI nici după MOARTE?

Cel mai mare egiptolog din lume susține că a identificat mormântul Cleopatrei. Regina fascinației fatale ar fi fost înmormântată împreună cu Marc Antoniu (general și politician roman), uniți într-un comun destin al morții din iubire.

În Valea Regilor și în Alexandria se lucrează cu tehnologii avansate pentru a descoperi multe secrete încă nerezolvate ale piramidelor egiptene și pentru a găsi mormântul Cleopatrei. Regina ar fi fost înmormântată împreună cu Marc Antoniu, bărbatul cu care a împărțit declinul regatului Ptolemeic și trecerea Egiptului sub imperiul lui Octavian. Unul din locurile de cercetare care au dat rezultate importante și a respins multe legende, a fost Palermo, unde Zahi Hawass, considerat cel mai mare egiptolog din lume, a ținut un conferință despre lunga sa experiență.

Cazul care a avut un mare interes mediatic este cel al Cleopatrei și al lui Marc Antoniu. Potrivit egiptologului cele două morminte ar fi în același loc. Hawass susține că a identificat pe cel al reginei și că este pe urmele celui care a fost ultima sa iubire, soțul lui. Cei foarte apropiați ai reginei Cleopatra ar fi ascuns trupul, îngropând-o cu Marc Antoniu într-un loc sacru și sigur: în acest fel ar fi unitate simbolică în același destin al iubirii și după moarte.

Despre campania de explorare din Giza, omul de știință egiptean a vorbit mai ales despre descoperirea unei necropole cu 27 de morminte și despre piramida lui Keops, cea mai mare din toate, unde se folosesc instrumente sofisticate de cercetare. Implicarea robotului a permis identificarea camerelor secrete și a cartografierii  coridoarelor subterane.

Cercetările au permis, între altele, să se descopere un spațiu gol care au condus la nașterea ipotezelor și a legendelor. Hawass le-a desființat imediat: "Sunt sigur – a spus – că în acel spațiu nu e nimic de descoperit". A mai reiterat ipoteza sa despre sfârșitul lui Tutankhamon. Mumia este o gaură în craniu și se credea că a fost vorba de o crimă. Hawass a dezvăluit convingerea că tânărul faraon, care avea o problemă la picioare, ar fi murit din cauza malariei, titrează Huffingtonpost.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News