Evenimentul Zilei > Politica > Claudiu Târziu (AUR) demolează neomarxiștii. „Gardienii corectitudinii politice” și-au dovedit reflexele totalitare
Claudiu Târziu (AUR) demolează neomarxiștii. „Gardienii corectitudinii politice” și-au dovedit reflexele totalitare

Claudiu Târziu (AUR) demolează neomarxiștii. „Gardienii corectitudinii politice” și-au dovedit reflexele totalitare

Co-președintele AUR a dat o replică virulentă neomarxiștilor. Acesta îi acuză că ar fi luptat toată viața împotriva unor valori precum „demnitate națională”.

Claudiu Târziu (AUR) demolează neomarxiștii. Senatorul Claudiu Târziu, membru AUR, a lansat un atac contondent împotriva celor care îl critică. El susține că ar fi vorba de „neomarxiști”, care ar fi luptat toată viața împotriva unor valori precum „demnitate națională”. „Aș fi fost îngriijorat să mă laude”, spune Târziu.

„Ce sau, mai curînd, cine îi arde pe adversarii AUR. Adevărul este că mă simt onorat să mă înjure Cristian Pârvulescu, Smaranda Enache, Andrei Cornea, Liviu Rotman, Radu F. Alexandru, Adrian Cioflâncă, Michael Shafir, William Totok, Vladimir Tismăneanu et eiusdem farinae. Aș fi fost îngriijorat să mă laude. Și cred că toți colegii mei din AUR sunt în asentimentul meu.

Pentru că toți denigratorii și acuzatorii noștri sunt vechi adversari ai valorilor pe care eu și mulți alți colegi din AUR le slujim de când ne știm și pe care AUR și le asumă fără rest. Toți acești gardieni ai ”corectitudinii politice” și-au dovedit cu asupra de măsură reflexele totalitare, antiromânești și anticreștine”, a scris fostul jurnalist pe contul de Facebook.

„Acești înveninați agenți ai neomarxismului au luptat împotriva eroilor”

„Toți acești înveninați agenți ai neomarxismului (unii, pe urmele părinților lor marxiști) au o viață de luptă împotriva celor care au întrupat demnitatea națională într-un secol în care aceasta a fost pusă la grea încercare. Eroii din rezistența armată anticomunistă, martirii din pușcăriile celor 3 dictaturi – carlistă, antonesciană și stalinistă – și sfinții din închisorile comuniste.

Părintele Gheorghe Calciu, unul dintre modelele mele, ne avertiza: “O să se bată cu noi și morți, iar noi vom fi alături de voi, ca să ne apărați. Și morți vom izbândi!”. Deci suntem pe drumul cel bun. Doamne, ajută!”, și-a încheiat senatorul postarea.

Imediat după ce AUR a intrat în Parlament, politologul Cristian Pârvulescu a declarat că ar reprezenta „fasciștii”, iar formațiunea propune „neo-legionarism”. Politologul Vladimir Tismăneanu a arătat în decembrie, pe contul său de Facebook, că AUR are mai multe foruri de conducere, între care și un Senat, la fel ca și Mișcarea Legionară.