Editura Evenimentul si Capital

USR mai tare decât Nicolae Ceaușescu. Regimul comunist nu a fost niciodată instaurat în România

USR l-a întrecut pe Ceausescu
Autor: | | 9 Comentarii | 4874 Vizualizari

USR primește o lecție de istorie. Din care se vede că l-au întrecut pe Nicolae Ceaușescu. Un editorial intitulat „Grija USR pentru comuniști” de Ionuț Cojocaru, invitat al cristoiublog.ro, ediția din 26 martie 2019, aduce câteva precizări istorice importante.

Cei de la USR fac politică într-un mod total diferit față de orice alt partid. Cum parcă în țara aceasta totul merge atât de bine încât opoziția nu mai poate face mare lucru, cei de la USR s-au gândit în prag de primăvară să se ocupe de comuniști. Să-i scoată în afara legii, de parcă aceștia ar conta sau ar putea conta în prezent sau în viitorul apropiat.

Sunt atât de grijulii încât proiectul lor de lege, depus doar, începe cu ”pentru prevenirea instaurării regimului dictatorial comunist”. De ce nu și fascist? Sau nazist? Sau pentru interzicerea instaurării oricărui regim totalitar?

Nu știm de unde acești deputați s-au grăbit să demareze procedurile pentru aplicarea unei legi organice împotriva comuniștilor dar cert este că România de azi nu este în pragul instaurării unui regim socialist-totalitar aplicat, să presupunem, de un eventual Partid Comunist.

Pentru o mai bună cunoaștere a trecutului, putem demonstra istoric, că în România nu a existat ”regim dictatorial comunist”, cum de fapt nu a existat niciunde în lume, nici măcar în Coreea de Nord sau alte țări asiatice cu regimuri mult mai dure.

Cum deputații de la USR sunt tineri, se pare fără o solidă cultură istorică, fără preocupări în privința cercetării ideologiilor totalitare aleargă după subiecte care să le aducă beneficii de imagine. Pentru o cunoaștere mai aprofundată le recomand să citească discursul lui Nicolae Ceaușescu de la Congresul al XIV-lea (ultimul) din noiembrie 1989 când acesta își exprima speranța ca în 2010 să se poată instaura regimul comunist în România.

În cazul în care deputații USR-iști nu sunt convinși, pot merge către constituțiile din statele cu partide comuniste unde acestea au funcționat sau funcționează și pot citi cum s-a numit sau se numește statul, și anume popular sau socialist și niciodată comunist. Ori dacă, comuniștii nu-și intitulează propriul regim comunist, sigur nu este.

Un alt fapt dovedibil pentru cei care înțeleg evenimentele istorice este că un regim dictatorial nu se poate împiedica de o lege. Nu cred că un regim dictatorial cum este trecut în proiectul de lege al celor de la USR, format dintr-un grup de oameni cu asemenea idei, ar renunța, în cazul în care ar putea să-și impună un eventual regim, din cauza unei legi dorite de USR.

Comuniștii, susținuți de Moscova au câștigat puterea deplină pe parcursul a câțiva ani, până pe 30 decembrie 1947, timp în care s-au instalat treptat în România, au participat la alegeri pe care le-au fraudat, au păstrat de fațadă fețe democratice în guvern, au trimis în pușcării politicienii incomozi, au eliminat celelalte partide politice, etc.

Poate cei de la USR nu știu că într-o democrație, dreptul la afiliere politică este liber, alegătorii putând fi cei care acceptă sau nu un partid. Spre exemplu, pe site-ul Tribunalului București găsim la partide politice, Partidul Comunist, înființat la 27.06.2016. Cum acest partid este înființat printr-o sentință judecătorească, rezultă că a fost înființat prin respectarea legilor în vigoare.

Lovitura CRUNTA pentru Elena Udrea. Decizie FARA PRECEDENT in justitie! Iubita lui Alexandrov, DEVASTATA de veste

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI