De la ce a început întreaga poveste?

Dosarul a început cu o autosesizare a procurorului, în urmă cu aproape şapte ani, în mai 2011, cu privire la o posibilă trucare a licitaţiilor de închiriere a unor spaţii comerciale la Aeroportul Internaţional Timişoara, în beneficiul firmei SC Trinvest Backery SRL, deţinută de vărul fostului deputat PDL Alin Popoviciu.

Care au fost acuzațiile în acest dosar?

Totodată, în anul 2015, Cornel Sămărtinean, fost director al Aeroportului Timişoara, Marius Florin Mezin, fost director comercial, şi Lucian Blaga, administrator al firmei, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, confict de interese şi participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi mărturie mincinoasă. Din dosar a fost disjunsă o cauză cu privire la faptul că Sămărtinean ar fi fost presat de Popoviciu şi Ostaficiuc să închirieze fraudulos spaţiile comerciale. Procurorul a clasat însă aceste acuzaţii, din lipsă de probe, potrivit informațiilor stiripesurse.ro.

Ce se precizează în ordonanța de clasare

 

În aceeaşi ordonanţă de clasare se mai precizează că nu au putut fi probate acuzaţiile că actualul deputat PMP Cornel Sămărtinean ar fi atribuit ilegal contractul de marketing al Aeroportului Internaţional Timişoara către compania Wizz Air. Tot pe lipsă de probe a fost clasată şi cauza în care Alin Popoviciu, fost vicepreşedinte PDL la nivel naţional, fost apropiat al Elenei Udrea, era acuzat că a preluat ilegal fostul Clubul C.F.R. din Timişoara.

Cu ocazia clasării, procurorul a dispus şi ridicarea sechestrului impus asupra unor imobile deţinute de Popoviciu şi Ostaficiuc şi informarea mai multor persoane că au făcut obiectul unor operaţiuni de interceptare în dosar.