De la decese violente, cauzate de maladii până la cele accidentale, provocate de cauze teroriste sau catastrofe naturale, există un clasament al cauzelor care provocă anual moartea a 57 de milioane de oameni.

Clasamentul cauzelor care produc moartea a zeci de mii de oameni anual.

Se pare că principala cauză a deceselor survenite la nivel mondial este maladia cardio-vasculară. Peste 17 milioane de oameni mor anual din cauza infarctului şi accidentul vascular cerebral.

Majoritatea cazurilor se produc la persoane cu vârste înaintate, procentul de persoane la care a intervenit AVC (accident cardio-vascular) fiind unul scăzut, potrivit România TV

Pe locul doi în rândul bolilor care provoacă moartea a aproape 9 milioane de oameni anual se află cancerul. 

În topul cancerelor care ucid populația este cel pulmonar, care provoacă anual 1,69 milioane decese, urmat de cel de ficatși cel colorectal.

Al treilea factor care produce decesul populației este maladia respiratorie. Peste 3 milioane de oameni au murit într-un singur an din cauza unei maladii de acest gen.

Clasamentul este urmat de diabet cu aproape 3 milioane de decese, demența, cu 2,38 milioane de decese sau de infecțiile tractului respirator(2,38 milioane de decese)

Accidentele rutiere se află de-abia pe ultimul loc în clasament, cu 1,73 de milioane de decese anual. 

 

Te-ar putea interesa și: