Evenimentul Zilei > Actualitate > Clasa pregătitoare, în cifre
Clasa pregătitoare, în cifre

Clasa pregătitoare, în cifre

Până astăzi, la nivel național au fost formulate 133.119 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2015=2016, aceasta fiind prima etapă a procesului, informează Ministerul Educației.

81,9% din cereri vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniți înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 18,1% din solicitări sunt pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani începând cu data de 1 septembrie 2-15.  
Părinţii sau tutorii legali mai au la dispoziţie încă opt zile pentru a completa în prima etapă cererile de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, ultima zi de înscrieri fiind 13 martie, conform comunicatului de presă emis de Ministerul Educației.

În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 8,00 – 20,00, de luni până vineri, respectiv 8,00 – 13,00 sâmbăta.

În intervalul 20 – 21 martie vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene și cel al municipiului Bucureşti candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă, precizează Ministerul Educaţiei.

Faza a doua a înscrierilor

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar în data de 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.