„Este o chestiune care trebuie tratată în mod evident cu nepăsare. Nu e chestie de dispută politică, să intri, să lupți, adică o chestie serioasă, o temă de campanie sau ceva. E efectiv o prostie care trebuie desconsiderată și cel mai bine o desconsideri din plecare, adică să te duci să vorbești cu Iohannis ce?”, a declarat Ciuvică.

El a continuat prin a cataloga tema „o prostie”, spunând că poporul ar trebui consultat „dacă să mai mâncăm fasole sau nu, cum vrea doamna de la USR”.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, temele pentru referendumul ce va avea loc pe 26 mai, în aceeași zi a alegerilor europarlamentare.

Temele referenumului vor fi interzicerea amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție și interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență privind infracțiuni, pedepse penale și organizarea justiției.

„Am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la referendumul din 26 mai”, a anunțat șeful statului. El a mai spus că „cetățenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru corupție să li se șteargă efectele condamnărilor”.

 

Te-ar putea interesa și: