Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciuvică, ironic despre capturarea lui Ghiță: „Era beat și cânta Noi suntem români”
Ciuvică, ironic despre capturarea lui Ghiță: „Era beat și cânta Noi suntem români”

Ciuvică, ironic despre capturarea lui Ghiță: „Era beat și cânta Noi suntem români”

Mugur Ciuvică a declarat, vineri, ca deține informații de la generali ”patrioți” din serviciile de informații cum a fost prins Sebastian Ghiță. Într-o notă ironică, jurnalistul de investigații a spus că afaceristul a fost prins în Serbia în timp ce cânta pe stradă „Noi suntem români!”

„Ghiță a fost prins pe stradă, era cu frati-su, la orele 23.50. Erau beți și cântau Noi suntem români. Locatarii de prin blocuri au chemat poliția, că au fost sculați din somn” a glumit Mugur Ciuvică la emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3.

„Stați liniștiți, că dacă voiau rușii să-l ia pe Ghiță, îl luau de bun, nu așteptau să-l aresteze aștia cu frati-su”, a mai spus Ciuvică.

Sebastian Ghiţă a fost arestat 60 de zile la Belgrad în urma deciziei pe care a luat-o un judecător, care a acordat acest termen autorităţilor române pentru a solicita extrădarea, potrivit unor informații obținute de EvZ.

Avocaţii lui Ghiţă au însă trei zile la dispoziţie pentru a contesta mandatul. Practic, magistratul din Serbia a confirmat mandatul românesc de extrădare.

Sebastian Ghiță a fost prins în Serbia, în noaptea de joi spre vineri, iar prima măsură dictată în cazul său, după 11 ore de audieri, a fost reţinerea pentru cel puțin 48 de ore. Ulterior, acesta a fost adus în fața instanței de judecată pentru a explica modul în care a reușit să intre în țară cu acte false.