Acestă reacție vine după ce Olguța Vasilescu a anunțat că bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum. De la 1 ianuarie 2018, creșterea va fi de doar 25%, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie acordată diferența. 

Ba mai mult Ciutacu îl critică și pe fostul ministru Darius Vâlcov. "O întreagă campanie electorală, în rarele clipe când nu am acordat teme exclusiv politice, ci ajungeam la programul de guvernare care urma să fie validat prin vot de electorat, am pus o singură întrebare: "sună bine, dar de unde păcatele mele luați banii pentru atâtea binefaceri?" Invariabil, am primit răspunsuri din vârful buzelor, că știu specialiștii partidului, că măcar ei au un program de guvernare și că o să văd că promisiunile sunt sustenabile și vor deveni realități. Ulterior, am aflat că specialiștii = Darius Vâlcov și văd cu ochii mei că, dacă eu nu mă pricep la economie și/sau la aritmetică, măcar țara e pe mâini bune.

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov a scăpat de controlul judiciar, după ce instanţa supremă a decis, definitiv, revocarea măsurii preventive în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.