Evenimentul Zilei > Sport > Cîrstea s-a calificat în turul secund al turneului de la Miami! Românca a trecut de o americancă de 16 ani
Cîrstea s-a calificat în turul secund al turneului de la Miami! Românca a trecut de o americancă de 16 ani

Cîrstea s-a calificat în turul secund al turneului de la Miami! Românca a trecut de o americancă de 16 ani

Sorana Cîrstea s-a calificat marţi seară, în turul doi al turneului WTA de la Miami. Tenismena din România a izbutit să o învingă în numărul minim de seturi, pe americanca de doar 16 ani, Katrina Scott.

Sorana Cîrstea nu a avut nicio emoţie în meciul de debut de la prima întrecere din categoria de 1000 de puncte, găzduită în 2021, de Statele Unite ale Americii. Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a trecut, în doar o oră şi două minute, de numărul 443 în clasamentul WTA, Katrina Scott. Junioara de numai 16 ani a evoluat pe tabloul principal al competiţiei de la Miami, după ce a fost recompensată de organizatori cu un wildcard.

Cîrstea a început ca din puşcă întâlnirea cu Scott şi a spart serviciul tinerei americance încă de la primul game. Sportiva din România s-a descurcat de minune pe propriul serviciu şi a mai realizat, apoi, încă un break, distanţându-se pe tabela de marcaj la scorul de 4 – 1. Cîrstea nu a avut nevoie decât de douăzeci şi nouă de minute pentru a încheia socotelile în primul set, fără a-şi ceda deloc serviciul (6 – 2).

Urmează Anett Kontaveit

Tenismena originară din Bucureşti nu a întâmpinat mai multă rezistenţă nici în actul secund. Cîrstea s-a impus cu un identic 6 – 2 şi aşteaptă, acum, o adversară mult mai dificilă în cel de-al doilea tur de la Miami Open.

Cîrstea se va duela joi, în faza următoare a competiţiei din capitala statului Florida, cu Anett Kontaveit, din Estonia. Bilanţul din întâlnirile directe este unul defavorabil româncei, care a fost învinsă de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi scor de 0 – 2.

La turneul de la Dubai, din luna martie a acestui an, bucureşteanca a cedat în faţa lui Kontaveit, în urma unei partide echilibrate (4 – 6, 5 – 7), ce s-a întins pe durata a aproape două ore de luptă.

În urma victoriei obţinute în confruntarea cu junioarea Katrina Scott, Cîrstea şi-a asigurat deja un cec în valoare de 16.000 de dolari, precum şi 35 de puncte în clasamentul WTA.