Ciprian Marica: "Nu ştiu de ce n-am jucat aşa în oficiale"

Ciprian Marica: "Nu ştiu de ce n-am jucat aşa în oficiale"

EXLUSIV EVZ. Atacantul care a marcat de două ori în amicalul Italia - România, scor 1-1, a rămas şi el surprins plăcut de determinarea naţionalei.

România este campioană în meciurile amicale, dar nu face mare brânză în partidele oficiale. În 2006, la Cadiz, naţionala învingea Spania cu golul lui Ciprian Marica, pentru ca, doi ani mai târziu, ibericii să cucerească titlul continental.

Acum, campioana mondială din 2006 a fost chinuită de tricolori, scor 1-1. Golul nostru a fost înscris de acelaşi Marica Ciprian, care a marcat şi în poarta României.

Într-un interviu EVZ, eroul de atunci şi de acum al tricolorilor a comparat cele două situaţii. Dacă atunci noi ne-am calificat la Campionatul European, Marica speră că acesta va fi jocul care va propulsa noua generaţie spre Euro 2012 din Polonia şi Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Ciprian, felicitări pentru cele două goluri marcate... Ciprian Marica: Se poate spune că am reuşit o "dublă", dar pe cel de-al doilea gol chiar n-am vrut să-l dau. Se mai întâmplă. Mingea m-a "şterpelit" pe cap. M-a lovit în arcadă, apoi s-a dus în poartă. A fost vorba despre o fracţiune de secundă.

Ai jucat cu determinare, parcă ai vrut să-i demonstrezi ceva lui Răzvan Lucescu. Ai lăsat în urmă problemele cu selecţionerul? N-am ce să demonstrez nimic nimănui. Doar mie vreau să-mi demonstrez mereu câte ceva. Cât despre probleme, ele apar mereu, zi de zi, important este să le depăşeşti.

Cui se datorează schimbarea de atitudine de la naţională? În meciurile oficiale de ce n-am evoluat la fel de curajos ca acum? Adevărul este că am jucat bine, cu încredere în noi. Nu ştiu de ce am jucat astfel acum, şi nu am făcut-o şi atunci. A fost bine că am ţinut jocul sus, cu presing foarte bun, iar pe contraatac puteam să mai marcăm. Am jucat cu mai mult curaj, s-a jucat cu dăruire, dar nu ştiu de ce. Poate că au fost alţi jucători...

Totuşi, Italia a venit cu mulţi necunoscuţi. Ce s-ar fi întâmplat dacă Prandelli ar fi început meciul cu Pirlo, De Rossi şi Gilardino printre titulari? S-a văzut că unii dintre jucătorii Italiei sunt fotbalişti adevăraţi. Totuşi, Italia n-a avut nicio ocazie în acest meci, chiar şi cu vedete intrate după pauză.

Cazul Mutu? Am mai vorbit despre acest caz. Se ştie părerea mea. E un jucător foarte bun, de care eu am mare nevoie. Mai multe n-am ce să spun. În plus, nu este cazul să punem mai multă presiune decât este în acest moment.

Îi faci reclamă doar fiindcă sunteţi prieteni? Nu. Ţi-am spus că mie îmi este de mare ajutor pe teren, în timpul unui meci. Din pasele lui pot marca mai multe goluri, la asta mă refer. Mă poate pune mai bine în valoare.

Suntem campioni în partidele de verificare. În 2006, cu golul tău am bătut Spania. Şi ce s-a întâmplat apoi? Ne-am calificat apoi la Campionatul European. Sperăm să fie şi acum la fel, iar acesta este un nou început. Şi să se termine totul la fel, adică să ne calificăm la următorul turneu final.

"Ce s-a întâmplat după ce, în 2006, am învins Spania în deplasare? Ne-am calificat la Euro. Aşa să fie şi acum!", CIPRIAN MARICA, atacant la echipa, germană VfB Stuttgart