“În numele colectivului DNA Oradea, îmi cer scuze judecătorilor oneşti, de bună credinţă din România care s-au simţit jigniţi de limbajul care a fost folosit în cadrul dialogului”, a declarat Ciprian Man.

Cei cinci procurori din cadrul DNA Oradea, înregistraţi cum puneau la cale intimidarea judecătorilor care nu se arătau obedienţi şi favorabili cauzelor lor, s-au prezentat ieri la Parchetul General pentru a fi audiaţi în dosarul deschis de Secţia pentru investigare a magistraţilor. În înregistrare apar procurorul Man Cristian, zis şi “Manelistul DNA”, Munteanu Adrian, Ardelean Ciprian (printre altele, pe numele acestuia apar mai multe plângeri privind falsificarea unor probe, formulate de foşti procurori, poliţişti şi avocaţi), Pantea Cosmin şi Rus Lucian. Aceştia au dat declaraţii într-un dosar penal deschis in rem, în care faptele cercetate constau în şantaj, cercetare abuzivă, abuz în serviciu şi grup infracţional organizat.

Cristian Marius Ardelean a recunoscut că a participat la o discuţie “la o cafea”, însă atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă a pus la cale abuzuri împotriva magistraţilor, aşa încât să îi “cuminţească”, acesta a susţinut că niciodată nu a discutat pentru a introduce frica în cineva. "Nu. Doamne fereşte. În nimeni nu am vorbit niciodată să introduc frica".