Evenimentul Zilei > Actualitate > Cioloș și Voiculescu i-a „trimis în penal”, dar medicii de la Sf. Maria au realizat cel de-al 4-lea transplant pulmonar
Cioloș și Voiculescu i-a „trimis în penal”, dar medicii de la Sf. Maria au realizat cel de-al 4-lea transplant pulmonar

Cioloș și Voiculescu i-a „trimis în penal”, dar medicii de la Sf. Maria au realizat cel de-al 4-lea transplant pulmonar

Echipa medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria din Capitală a efectuat al patrulea transplant de plămâni. Pacientul este o femeie de 51 de ani, din Iași și se afla pe lista de așteptare.

„Intervenția chirurgicală a fost complicată deoarece pacientei i s-a montat o pompă exterioară, pentru a-i fi asigurată circulația sanguină, metodă pe care puține spitale din Europa o folosesc. Femeia suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară și avea și emfizem pulmonar. După ce va parcurge toate etapele medicale, potrivit protocoalelor, și va ajunge acasă, la Iași, pacienta va fi ingrijită chiar de mama primului beneficiar al transplantului de plămâni, Mugurel Amariei”, se arată într-un comunicat emis de Administrația Spitalelor.

,,Mulțumim celor care ne-au sprijinit și le dorim „La mulți ani!”. Iată că la doi ani de când echipa noastră medicală a fost trimisă în penal și în derizoriu de Cioloș și Voiculescu, am realizat patru transplanturi de plămîni, doar într-un an. Asemenea operații dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu extrem de multă experiență”, a declarat managerul spitalului, dr. Narcis Copcă.