Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș: Nu mă văd implicat într-o structură de guvernare cu PSD
Dacian Cioloș: Nu mă văd implicat într-o structură de guvernare cu PSD

Dacian Cioloș: Nu mă văd implicat într-o structură de guvernare cu PSD

Premierul Dacian Cioloş a declarat astăzi că nu se vede implicat într-o formulă de guvernare care include PSD şi nici nu consideră că un executiv de coaliţie PNL - PSD ar putea funcţiona în perioada următoare.

Întrebat dacă va accepta să conducă un guvern PNLPSD în cazul în care liberalii şi cei de la USR nu pot forma o majoritate, Cioloş a răspuns: "Eu cred că în momentul de faţă România are nevoie de o guvernare clară, cu o direcţie clară, sau într-o parte sau în alta. Eu, personal, pornind şi de la experienţele trecutului, nu cred că o astfel de structură de guvernare ar putea funcţiona în perioada următoare. Şi, oricum, eu nu mă văd implicat într-o astfel de structură". 

Potrivit Agerpres, Cioloş a motivat că în acest moment consideră că "nu de compromisuri de acest gen e nevoie, ci de un angajament clar". 

"Eu cred că e important ca aceia care vin acum în campanie cu puncte de vedere de multe ori aproape antagonizate să arate că pot să şi construiască, nu doar să se opună celorlalţi. (…) Exclud să mă implic într-un guvern de mare coaliţie care nu ar avea o direcţie clară de reformă. E important să continuăm anumite reforme, să integrăm aşteptările oamenilor de a guverna altfel, onest, transparent, pe bază de profesionalism cu obiective clare", a susţinut Cioloş, într-un interviu acordat Hotnews. 

Întrebat dacă exclude PSD într-o formulă de guvernare, Cioloş a replicat: "Nu mă vad personal implicat într-o astfel de formulă". 

Premierul a mai spus că nu va intra într-un partid după alegeri doar "pentru a avea o funcţie". 

"Nu mi-am pus problema şi n-o să intru într-un partid de dragul de a intra. Trebuie să simt această adeziune la un grup, la o structură care are anumite obiective, e un instrument care să mă ajute să-mi duc la îndeplinire nişte obiective alături de alţii. Dar nu o să fac lucrul ăsta pentru a avea o funcţie", a adăugat Dacian Cioloş.