Principalii actori în ipoteza lansată de Codrin Ștefănescu sunt chiar Marcel Ciolacu și Victor Orban, despre care acesta susține că ar fi făcut un blat, în care ar fi implicate și alte nume grele din România.

Acesta susține că partidele menționate cu ar fi făcut niciun blat și că de vină sunt doar cei care le conduc, întrucât doar ei au puterea de a face un blat sau de a aranja lucrurile.

„Dragi membri, simpatizanti si votanti ai PSD! Nu existā niciun blat intre PSD si PNL! Exista doar intre Ciolacu-Orban si sefii lor supremi.

Că șefii lor sunt de la Cotroceni, din padurea Baneasa, din case conspirative, asta chiar nu mai conteazā! Degeaba ne injurati pe toti, chiar nu suntem toti parte din piesa asta! Se vede cu ochiul liber, da! Luati si voi pozitie, cereti lāmuriri, nu mai stati deoparte tācuti si speriati!

Că si voi aveti partea voastră de vină! Parlamentari, primari, sefi de organizatii judetene ai PSD, spuneti exact ceea ce ganditi!”, a scris Codrin Ștefănescu în postare.

De asemenea, social-democratul îi cere fostului ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, să se înscrie în cursa pentru conducerea partidului.

„Iar tu, dragā Eugen Teodorovici, când ai de gänd sā-ti anunti candidatura pentru functia de presedinte al partidului? Vrei să te rugăm?”, a mai scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Acesta a mai criticat Guvernul Orban și cu alte ocazii, cea mai recentă fiind în contextul măsurilor dispuse pentru redeschiderea școlilor.

„Guvernul āsta liberal îşi bate joc,rāu de tot, de pārinţi, elevi şi profesori! Din septembrie urmează distrugerea totală a învăţământului românesc! Asemenea aberaţii n-a mai auzit nimeni vreodatā. Pe planetā! Clase cu 10 elevi, 4 ore de şcoalā, 30 min ora de curs, 5 controale pe zi la temperaturā! Başca măştile şi mānuşile obligatorii, cā doar au stocuri de milioane din bugetul de stat. Urmează o tragedie!”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook.