Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că nu vede motive pentru care premierul Ludovic Orban ar demisiona doar pentru declanșarea alegerilor anticipate, mai ales în actualul context internațional. În opinia sa, n-ar fi indicat ca România să fie aruncată într-o altă criză politică, doar pentru a satisface „interesele meschine” ale unui partid.

„O demisie a domnului Orban ar fi o greșeală politică față de români și ar arunca România într-o criză politică doar pentru a servi unor interese meschine de partid”, a precizat Marcel Ciolacu, subliniind că Ludovic Orban va trebui să-și asume acest lucru.

Marcel Ciolacu a spus că PSD pregătește o moțiune de cenzură pe care o va depune în sesiunea parlamentară care începe în februarie și că a început strângerea de semnături în partid. El a menționat că așteaptă ca și alte formațiuni, dintre cele care au votat pentru învestirea Guvernului Orban, să se alăture acestui demers. Liderul PSD că există suficiente motive pentru depunerea unei moțiuni, dat fiind toate asumările de răspundere în Parlament și greșelile pe care le-a făcut actualul Guvern:

„Dacă moțiunea trece, conform Constituției, președintele României ar trebui să organizeze consultări pentru pentru constituirea unei alte majorități și să desemneze un premier din cadrul acesteia”.

 

Te-ar putea interesa și: