Marcel Ciolacu a mai spus că intenționează propunerea unei moțiuni de cenzură pentru demiterea premierului, despre care spune că „este cel mai slab politician pe care l-a văzut”.

Cele trei zile de prostie pentru care ma aștept să vă dați demisia. Ați pus în pericol viața romanilor pentru că nu ați fost în stare să trimiteți o lege la timp. Ați reușit să stricați tot ceea ce au reușit românii în ultimele două luni, care au stat în casă din cauza dumneavoastră.

Am avut trei zile în care românii nu au avut nicio stare de urgentă sau de alertă. Trebuie să fiți bărbați să vă asumați consecințele. Trebuie să răspundeți pentru ca singura regulă a fost bunul simț al românilor. Trebuie să le prezentați românilor un plan de viitor.

Ce să mai înțeleagă oamenii când miniștrii se contrazic intre ei și pe ei înșiși. Puneți colegii să depună amendamente în disprețul Constituției. Mă aștept să spuneți iarăși că PSD e de vină. Asta spune și șeful dumneavoastră, Iohannis. Sunteți de șase luni la guvernare. Guvernanți odată! Sunteți bun la minciuni să copiați munca altora. Nu am văzut un politician mai slab decât dumneavoastră. Vă faceți propriul partid de rușine!

Le-ați spus că le dați prime medicilor și nu le ați dat nimic. Le-ați spus șomerilor că îi sprijiniți, abia dacă și-au primit banii pe șomajul tehnic. Ați dat dovadă de o inconstiență totală. Uitați-vă în jur și nu în gura lui Cîțu. Economia e la pământ și nu își va reveni fără măsuri ferme.

Romanii știu cum stă treaba cu greaua moștenire. Ați moștenit o economie care funcționa, ați moștenit un sistem de pensii și salarii și l-ați prăbușit. Peste 70 la suta dintre români mai au bani doar pentru o lună. Știți doar sa amendați. Ați mutat focarul de la Suceava în vama de la Nădlac. V-a dus mintea sa faceti comerț cu romanii plecați la sparanghel. Astăzi ar fi trebuit să vă dați demisia, dar nu aveți demnitatea. Tot acest Parlament vă va da jos printr-o moțiune de cenzură”, a afirmat președintele interimar al PSD, în Parlament. (FOTO: EVZ/Răzvan Vălcăneanțu)