Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu a răbufnit după anunțul lui Cîțu. „2 lei pe zi pentru muncitorii români. Atât au putut”
Ciolacu a răbufnit după anunțul lui Cîțu. „2 lei pe zi pentru muncitorii români. Atât au putut”

Ciolacu a răbufnit după anunțul lui Cîțu. „2 lei pe zi pentru muncitorii români. Atât au putut”

Președintele PSD a comentat recentele măsuri anunțate de Guvernul Cîțu, în care vede o confirmare a viitoarei politici de austeritate a partidelor de la putere, care contrazice promisiunile din campanie.

Într-o postare pe contul personal de Facebok, politicianul social-democrat atrage atenția că partidele aflate la putere după alegerile din 6 decembrie (n.r. – la care PSD a obținut cel mai mare număr de voturi exprimate) au demarat măsuri care vor duce la sărăcirea românilor.

„Cabinetul Cîțu nu a avut nevoie decât de cîteva zile pentru a-și da arama pe față: astăzi, a dat oficial startul #austerității! Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creșterii valorice a prestațiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizați dintre români, pe care PNL și USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă.

În plus, Guvernul vrea să #îngheţe mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor!”

Președintele principalului partid de opoziție reamintește susținătorilor săi că partidele din coaliție nu par să mai rezoneze cu promisiunile făcute în campania electorală.

„Nici vorbă de #TaxeZero pe salariul minim, cum propunea USR în campanie! În schimb, vor să umilească milioane de angajați crescând salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu maxim 70 de lei lunar. Asta înseamnă că generosul Cîțu le oferă muncitorilor români câte 2 lei în plus pe zi! Atât au putut….”

Premierul, „cel mai mare gropar al României”?

Cu doar câteva zile în urmă, politicianul a mai avut o reacție vehementă la adresa noului premier liberal, pe care îl consideră „cel mai mare gropar al României” din cauza măsurilor antisociale pe care le-a anunțat.

„Azi, în Parlament, PSD le-a reamintit celor trei partide de dreapta că îl pun la conducerea Guvernului pe cel mai mare gropar al României. Toţi parlamentarii au primit Cartea Neagră a lui Cîţu ca să ştie că, votând un asemenea personaj la Palatul Victoria, sunt de acord cu următoarele aberaţii: tăierea bugetului Sănătăţii cu 22% chiar în momentul în care a izbucnit pandemia, deoarece Cîţu crede că Sănătatea nu este o prioritate, împrumuturi înrobitoare de 30 de miliarde de euro în ultimele 13 luni, adică 77 de milioane de euro în fiecare zi, respectiv aproape 1.000 de euro pe secundă, majorarea salariului minim «este o măsură antisocială, distructivă pentru economie» – aceasta fiind credinţa sinceră a marelui finanţist Cîţu despre creşterea veniturilor angajaţilor din România”, a scris Ciolacu pe Facebook.