Evenimentul Zilei > Politica > „Păcatele” miniștrilor din Guvernul Cîțu. Cum a pierdut PNL „cheia” puterii pe care o avea Dragnea
„Păcatele” miniștrilor din Guvernul Cîțu. Cum a pierdut PNL „cheia” puterii pe care o avea Dragnea

„Păcatele” miniștrilor din Guvernul Cîțu. Cum a pierdut PNL „cheia” puterii pe care o avea Dragnea

La liberalii sunt probleme din cauza modului în care au fost împărțite ministerele după negocierile cu colegii din alianță.

Sunt mari tensiuni în ultima vreme, în Partidul Național Liberal (PNL), din cauza negocierilor purtate cu USR-PLUS și UDMR pentru formarea Guvernului condus de Florin Cîțu. Mulți liberali nu sunt mulțumiți de modul în care au fost împărțite ministerele, iar principalul vinovat indicat este președintele partidului, Ludovic Orban. Totul a erupt într-o ședință a Biroului Național, acolo unde fostului premier i s-a reproșat că a pierdut ministere-cheie, conform Antena 3.

Au pierdut „cheia puterii” pe care o avea Dragnea

PNL nu mai controlează mai niciun minister economic, în afară de cel al Finanțelor, cel al Muncii, care e mai degrabă unul social și cel al Energiei, desprins într-o mișcare forțată din cel al Economiei, ministerul Justiției a fost cedat și el, cel pentru care s-a dus cea mai aprigă bătălie de la ordonanța 13 încoace, ca să nu mai vorbim despre ministerul Dezvoltării, despre care ani la rândul s-a acuzat că era cheia puterii lui Dragnea de avea la degetul mic toți aleșii locali, aproape indiferent de culoarea politică”, conform sursei citate.

Cel mai contestat ministrul este cel al Educației, Sorin Câmpeanu, care a ocupat aceeași funcție și în cabinetul lui Victor Ponta. De asemenea, Câmpeanu a fost prim-ministru interimar după demisia lui Ponta, venită în urma tragediei de la Colectiv, în 2015. El a fost acuzat că a simplificat examenul de Bacalaureat în anul în care fiul său a dat acest test.

Critici din partea presei „de dreapta”

În acest moment, miniștrii PNL sunt atacați și de o parte a presei declarată „de dreapta”.

„Ioana Ene Dogioiu, jurnalista cu mai multe pseudonime decât diplome de studii, a șters pe jos cu Florin Cîțu că n-a reușit nici măcar să-și impună preferința la ministerul Finanțelor, pe Dan Vîlceanu, apoi cu cel pus pe poziție, Alexandru Nazare, că nu e altceva decât invenția Ancăi Boagiu și că nu-l recomandă nimic din CV la cârma ministerului care împarte banii decât că este marioneta liderului PNL, Iulian Dumitrescu.

Apoi subliniază nemulțumirea aripii ardelene din PNL că n-a obținut 3 ministere, cum era înțelegerea, ci doar unul, pe cel de Interne și consideră o mare ironie să fie numit aici Lucian Bode, după scandalul în care a fost implicat acesta când a susținut că dormea pe bancheta din spate în timp ce mașina SPP în care se afla a făcut un accident fiindcă gonea pe contrasens cu girofar , aducând aminte de Gabriel Oprea și tragedia morții polițistului Gigină”, conform sursei citate.