Evenimentul Zilei > Politica > Tensiuni în PNL. S-au aruncat vorbe grele din cauza ultimelor mișcări făcute de Ludovic Orban
Tensiuni în PNL. S-au aruncat vorbe grele din cauza ultimelor mișcări făcute de Ludovic Orban

Tensiuni în PNL. S-au aruncat vorbe grele din cauza ultimelor mișcări făcute de Ludovic Orban

Mai mulți membrii ai partidului sunt nemulțumiți de modul în care președintele formațiunii a gestionat o perioadă foarte importantă.

Există mari tensiuni în acest moment în interiorul Partidului Național Liberal (PNL). Neînțelegerile au fost generate de diverse interese, iar președintele Ludovic Orban este contestat de o parte influentă a membrilor formațiunii politice. În ședința ținută marți, s-au aruncat vorbe grele, iar cei care s-au răzvrătit vin din partea Ardealului.

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a spus că el va vota împotriva listei miniștrilor propuși pentru a face parte din cabinetul lui Florin Cîțu. „Domnule Orban, aţi vândut partidul.”

Nemulțumirea lui Emil Boc

Voi face turul României pentru a le spune primarilor ca le-aţi vândut partidul pentru funcţia de preşedinte. Să nu mă mai ameninţati prin interpuşi interlopi de lângă dvs. Nu mi-a fost frica de Dragnea, nu o sa mi fie nici de dumneavoastră”, i-a spus Bolojan lui Orban, conform Adevărul.

De asemenea, Emil Boc, primarul Clujului, i-a reproşat lui Orban că a renunţat la Fonduri Europene şi în aceste condiții PNL nu o să mai aibă pârghii pentru campania de dezvoltare a țării. „Nu aveam voie să plecăm fără Dezvoltare şi fără Transporturi. Funcţia de la Cameră e importantă, dar nu vânzând tot”, a spus și Rareș Bogdan.

Ilie Bolojan și Florin Roman au votat împotrivă

Și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, i-a transmis președintelui partidului că a negociat în cel mai prost mod cu putință. Împotriva lui Orban s-au pronunţat oamenii care conduc filiale precum Bihor, Cluj, Alba sau Bistriţa. La votul final Florin Cîţu și echipa sa au fost votatți de 63 de membri. S-au declarat împotrivă Ilie Bolojan şi Florin Roman, iar printre cei care s-au abţinut au fost Robert Sighiartău şi Dan Motreanu, în această ultimă categorie fiind cinci voturi. În PNL, tensiunile au început în timpul negocierilor purtate cu USR-PLUS și UDMR, atunci când Orban și-a dorit să revină în funcția de șef al noului Executiv.