Evenimentul Zilei > Justitie > Cinematografele Timișoarei, câștigate în instanță de primărie. Ce se va întâmpla cu ele
Cinematografele Timișoarei, câștigate în instanță de primărie. Ce se va întâmpla cu ele

Cinematografele Timișoarei, câștigate în instanță de primărie. Ce se va întâmpla cu ele

Primăria Timișoara a câștigat în instanță șapte cinematografe din oraș, în urma unui proces cu RADEF care a durat mai mulți ani. Într-unele din sediile respective, edilii plănuiesc să mute instituții importante din oraș și care, în acest moment, au probleme cu spațiile în care funcționează.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că Primăria Timișoara a câștigat în instanță definitiv și irevocabil șapte cinematografe din municipiu care aparțin RADEF. „În 20.01.2017, Înalta Curte a decis definitiv și irevocabil păstrarea sentinței Curții de Apel Timișoara, prin care RADEF este obligată să predea Primăriei Timișoara cele 7 cinematografe nominalizate mai jos – sălile de spectacol, împreună, unde este cazul, cu grădinile de vară conexe – în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Sentința spune, de asemenea, că în cazul în care RADEF refuză încheierea protocolului de predare primire, hotărârea instanţei va ţine loc de protocol de pedare primire”, a anunțat, miercuri, Robu pe Facebook.

În ultima lună de guvernare a anului trecut, Guvernul Cioloș a emis o ordonanță de urgență prin care cinematografele RADEF urmau să fie transferate autorităților locale. 

Este vorba despre cinematografele Dacia, Timiș, Victoria, Arta (inclusiv grădina de vară), Unirea, Fratelia, Freidorf. Acestea nu au mai funcționat ca atare de peste 10 ani. Un al optulea cinematograf, Studio, care se găsește în centrul Timișoarei, se așteaptă să fie cedat municipalității, fără proces, în baza ordonanței.

„Un al 8-lea cinematograf, Studio, va trebui și el predat Primăriei de către RADEF și sperăm ca asta să se întâmple fără un nou proces, având în vedere cele de mai sus. Reamintim că cinema Studio ajunsese proprietate privată și a fost readus în patrimoniul statului prin demersurile Primăriei Timișoara!”, a mai spus Robu. Cu o singură excepție,  fostele cinematografe urmează să fie transformate în centre culturale de cartier.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.