UPDATE 2: Ministerul Justiției organizează în perioada 14-17 ianuarie 2020 audierile din cadrul selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcțiilor vacante de conducere, respectiv: Procuror  general al  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție și Procuror șef  al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

În urma comunicărilor primite de la CSM, INM și ASE, membrii Comisiei de interviu sunt:

  • procuror Remus Damian Budăi (desemnat de secția de procurori a CSM);
  • judecator Ioana Bogdan (desemnată de INM);
  • psiholog Marius Babici (desemnat de CSM);
  • prof. univ. dr. Răzvan Cătălin Dobrea (desemnat de rectorul ASE).

Din partea Ministerului Justiției fac parte din Comisie:

  • Lidia Barac, Secretar de Stat
  • avocat Ștefan Ciurescu, consilier al Ministrului Justiției
  • Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției (președintele Comisiei).

UPDATE: „Este o procedura transparentă. Facem mai mult decât ne cere legea, dar am optat pentru această manieră de a desfășura interviurile pentru a da încredere că încercăm să evaluăm toate fațetele profesionalismului, echilibrului, capacității de a conduce sisteme publice ale candidaților, cooptând în comisia de interviu mai specialiști care să vină cu întrebări din diverse unghiuri de abordare în funcție de profesiile lor, în funcție de specializările lor, astfel încât să am o imagine cât mai completă asupra calităților pe care le au candidații înainte de a lua decizia eventuală de propunere.

Eu aș vrea să-i felicit pe toți cei care și-au asumat această responsabilitate de a candida, este un semn pozitiv, este un semnal de interes față de profesia lor”, a spus Cătălin Predoiu la Ministerul Justiției.


Este vorba despre Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea şi Laura Oprean.

Miercuri, în faţa comisiei conduse de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, urmează să fie prezenţi Pompiliu – Marian Drilea – Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache şi Răzvan Horaţiu Radu.

Ministerul Justiţiei a declanşat pe 2 decembrie anul trecut procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT. Candidaţii au putut depune cereri de înscriere la selecţie până pe 23 decembrie 2019.

Dosarul a inclus dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei pentru care se concurează, curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite în compartimentele în care candidatul şi-a desfăşurat activitatea în ultimii cinci ani, ultimul raport de evaluare a activităţii sale profesionale, alături de orice alte înscrisuri relevante.

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe 21 ianuarie.