Cine sunt ADEVĂRATELE VICTIME ale STATULUI ISLAMIC. Dezăvluirile unui jurnalist de investigaţii: Imigranţii care vin din Siria sunt "INFRACTORI care invadează Europa şi iau locul victimelor reale ale războiului"

Cine sunt ADEVĂRATELE VICTIME ale STATULUI ISLAMIC. Dezăvluirile unui jurnalist de investigaţii: Imigranţii care vin din Siria sunt "INFRACTORI care invadează Europa şi iau locul victimelor reale ale războiului"

Witold Gadowski, un cunoscut jurnalist de investigaţii şi reporter de război din Polonia, a vizitat Siria şi Turcia, pentru a documenta Statul Islamic şi valul de migranţi care a pornit spre Europa. El a declarat, în cadrul unui interviu acordat unei publicaţii poloneze, că adevăratele victime ale Statului Islamic se află printre şiiţi, yazizii şi creştinii care se află în taberele din Kurdistanul irakian, în sudul Turciei și Libanulu şi sunt persecutaţi, nu valul de imigranţi care se îndreaptă spre Europa. Pe imigranţii care caută refugiu pe continentul european, jurnalistul îi cataloghează drept "infractori".

Witold Gadowski a explicat că toate granițele Statului Islamic sunt controlate de trupe de frontieră conduse de emirul Al-Turki, iar pedeapsa pentru încercarea de a fugi este răstignirea.

Jurnalistul polonez spune că dintre cele trei grupuri, şiiţii sunt cei mai persecutaţi, ei fiind ucişi imediat.

"Femeile yazide sunt violate, copii yazizi sunt vânduți în târgurile de sclavi, iar bărbații sunt uciși. Creștinii fie trec la Islam și apoi sunt la mila sau ne-mila oamenilor Statului Islamic, fie sunt uciși sau împovărați cu o taxă numită Jizya, al cărei cuantum este determinat arbitrar. Acestea sunt grupurile cele mai persecutate de pe teritoriul Siriei și Irakului", a mai spus Gadowski, pentru publicaţia poloneză fronda.pl, potrivit inliniedreapta.net.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte valul de migranţi care se îndreaptă spre Europa, Witold Gadowski spune că aceştia "încalcă orice reguli" şi "intră în Europa pe căi infracţionale". Jurnalistul se întreabă de ce Europa nu îi ajută pe aceia care sunt victimele reale ale războiului şi care sunt de un an în tabere de refugiaţi. "Europa nu le dă viză. Aici este o profundă nedreptate", comentează jurnalistul.

"Acești infractori care invadează Europa iau locul victimelor reale ale războiului. Printre ei sunt foarte puțini creștini, foarte puțini yazizi și foarte puțini kurzi, care suferă într-adevăr din cauza Statului Islamic. Cele mai mulți dintre ei sunt șmecheri care și-au putut permite să pună 10 mii de dolari pentru a fi transportați pe Bătrânul Continent de către mafie. 90 la sută dintre ei sunt aduși aici pe cale infracțională de mafia turcească, albaneză și rusă", mai spune acesta.

Întrebat dacă nu reprezintă un ajutor real faptul că Europa finanţează taberele de refugiaţi din Orientul Mijlociu, jurnalistul polonez a răspuns că acest ajutor este "iluzoriu".

"Imaginați-vă cum e să stai tot anul  în cort, când vara temperatura este de 50 grade, iar iarna scade la zero și uneori e și zăpadă. Familii întregi suferă, pur și simplu. Și pe acești oameni nimeni nu îi ajută. În schimb, dintr-o dată, toată lumea s-a grabit să-i ajute pe infractorii care au năvălit în Europa și încearcă să se stabilească aici prin metoda faptului împlinit. Nu au documente, nu știm cine sunt, nu știm ce intenții au. Cei mai mulți sunt musulmani care nu se vor integra în societate, în locurile în care se vor instala. Este pur și simplu un pericol, pentru că va exista o problemă islamică în fiecare dintre țările în care ajung acești refugiați", mai spune Gadowski.

Jurnalistul polonez a povestit că, potrivit surselor lui, graniţele Statului Islamic sunt controlate de aşa-zisele trupe de frontieră conduse de emirul Al-Turki, motivul fiind acela că majoritatea veniturilor grupării teroriste provin din contrabandă și trafic transfrontalier.

În ceea ce priveşte imigranţii care pleacă din Siria, Gadowski susţine că plecarea oricui din această ţară se face numai cu aprobarea Statului Islamic.

"Concluziile le poate trage fiecare", spune jurnalistul.

Witold Gadowski este specialist în probleme de securitate și reforma poliției, expert în problematica activității serviciilor secrete şi este utorul unor lucrări despre activitățile serviciilor secrete ruse FSB, GRU și SVR pe teritoriul polonez, scrie site*ul inliniedreapta.net.