Evenimentul Zilei > Horoscop > Cine se vaccinează poate câștiga un milion de euro! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Cine se vaccinează poate câștiga un milion de euro! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Cine se vaccinează poate câștiga un milion de euro! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Îţi urmăreşti cu fidelitate interesele, propria linie de conduită, dar astăzi reuşeşti să dai o mână de ajutor şi colegilor, celor dragi, familiei. Aştepţi o rezolvare favorabilă a situaţiei!

9 decembrie

 Cine se vaccinează poate câștiga un milion de euro! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pe 9 decembrie s-au născut John Milton, Johann Joachim Winckelmann, Elisabeth Schwarzkopf, Kirk Douglas, John Cassavetes, Mircea Vaida, Vasile N. Velican, Dan Diaconescu.

Sinaxar, în calendar, pe 9 decembrie este Zămislirea Sfintei Fecioare Maria, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, de către Sf. Ana. Proorociţa Ana.

Tradiţional, în ”Kalendar” este Ana Zacetenie, Simicoară, Sim-Nicoară, Sf. Nicolae Mic, Sora Sfântului Nicolae.

Pe stil vechi era ziua solstiţiului de iarnă. Zi de speranţă pentru popoarele din antichitate, pentru că Soarele începea să crească, ziua să fie mai lungă. Începea un nou ciclu al naturii.

Naşterea Sfintei Fecioare promitea Minunea şi Mântuirea viitoare prin Fiul ei asemenea lui Dumnezeu. Când întunericul este stăpânitor iată că din el apare Lumina. Mereu şi mereu ciclurile cosmice sunt lângă noi, ne spun ceva, dar noi nu le înţelegem.

Orientalii au arătat bine că întotdeauna lucrurile nu sunt pure, nu sunt definitiv rele, sau absolut bune. „În Yang există mereu un pic de Yin şi în Yin câte puţin Yang” spunea Confucius.

Popular se crede că ultima zi a festivalului Sf. Nicolae, Sf. Nicolae cel Mic, 9 decembrie, este nefastă. Fiind ziua dracului, care se ascunde în mori ca să facă rău oamenilor. Atenţie la hidrocentrale, că alte mori de apă nu mai avem…

Şi mă întreb, ca un inginer hidroenergetician, care a participat la construcţia aici, în ţară, şi în străinătate a trei sisteme hidro mari, unul cu un baraj în dublu arc de 127 metri înălţime: de ce se promovează de statul român tehnologii cel puţin controversate, ca să nu spun periculoase de obţinere a energiei şi nu se instalează şi ce a mai rămas din potenţialul hidro?

Pentru că statul român, adică cei care îl reprezintă, nu mai servesc demult interesele naţionale… Între timp energia se duce pe apa sâmbetei, că aşa este vorba românească! Vezi https://evz.ro/horoscopul-lui-domprofesor-dracul-se-ascunde-in-morile-de-apa.html/2.

Am discutat vreo trei ore cu prietenul meu din Varșovia. Polonia este un exemplu pentru România, în multe privințe, dar are și problemele ei, ascunse, nu se văd de la distanță și nici nu apar în presă. Invariabil, discuția de la copii, familie și amintirea aventurilor comune din Orient, a alunecat către pandemie și politică. Iată, câte ceva:

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE