Cine sare în ajutorul GUVERNULUI pentru a cumpăra CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI. Statul a strâns o sumă INCREDIBIL DE MICĂ din donații

Cine sare în ajutorul GUVERNULUI pentru a cumpăra CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI. Statul a strâns o sumă INCREDIBIL DE MICĂ din donații

Statul român poate fi dat în judecată de moștenitorii ”Cumințeniei Pământului” dacă până pe 31 octombrie nu vor primi suma oferită de guvern, respectiv 11 milioane de euro – 5 din buget și 6 din donații publice. Totodată, statul a primit ajutor nesperat din partea celui mai vândut pictor român contemporan, Adrian Ghenie.

Potirvit Șitirileprotv.ro, până în prezent s-au adunat doar 560.000 de euro, iar cel mai bine vândut pictor român, Adrian Ghenie, va sări în ajutorul guvernului. El va dona o lucrare de-a sa pentru achiziționarea sculpturii lui Constatin Brâncuși.

Guvernul mai are foarte puțin timp la dispoziție pentru a strânge restul de bani, adică aproximativ 5.500.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Propietarii sculpturii vor să dea în judecată statul român pentru despăgubiri, în cazul în care nu primesc banii la timp, pentru că sculptura a fost deterioarată și modificată.

Totuși, Ministerul Culturii păstrează ”tonul optimist”.

”Este prematur să ne imaginăm scenarii, atâta timp că Ministerul Culturii este implicat într-o serie de acțiuni de anvergură pentru strângerea sumei necesare. Ne menținem tonul optimist”, au declarat reprezentanții ministului.