Evenimentul Zilei > International > Cine o fi uitat trei AVIOANE Boeing 747 pe aeroport? Autoritățile dau ANUNȚ în ziar pentru a găsi proprietarii
Cine o fi uitat trei AVIOANE Boeing 747 pe aeroport? Autoritățile dau ANUNȚ în ziar pentru a găsi proprietarii

Cine o fi uitat trei AVIOANE Boeing 747 pe aeroport? Autoritățile dau ANUNȚ în ziar pentru a găsi proprietarii

Nu te enervezi la culme când nu-ți amintești unde ai parcat Boeingul 747-200F? Cineva a abandonat nu unul, nu două, ci trei astfel de avioane cargo uriașe pe pista Aeroportului Klia din Kuala Lumpur, Malaezia, scrie CNN.

Oficialii aeroportului, dornici să elucideze misterul, au dat anunț la mica publicitate în ziarele locale The Star și Sin Chew Daily, pentru a cere proprietarului să vină să-și recupereze avioanele.

„Dacă nu veți lua avioanele de pe pistă într-un termen de 14 zile de la publicarea acestui anunț, ne rezervăm dreptul de a vinde sau a muta aceste aparate”, spun autoritățile aeroportuare. Este atașată o fotografie ale avioanelor „orfane” – două albe și unul gri…precizează sursa citată.
 
Banii ce vor fi obținuți după vânzarea aparatelor vor fi folosiți pentru plata cheltuielilor și a datoriilor, specifică anunțul. Managerul aeroportului malaezian, Zainol Mohd Isa, a declarat pentru CNN că avioanele sunt parcate acolo de mai bine de un an, fiind abandonate pe rând. Nu se știe cine va suporta consecințele și cine ar putea fi acuzat pentru cheltuielile adiacente. „Trebuie să plătească taxă de parcare și atunci cui vom trimite factura?”, se întreabă Isa.

Între timp, compania Malaysia Airlines, care a pierdut, în 2014, două avioane, după două tragice incidente – dispariția cursei MH370 și doborârea aparatului MH17 în Ucraina – încearcă acu7m să vândă flota de șase aparate Airbus A380.