Evenimentul Zilei > Politica > Decizie de partid. Cine îl urmărește pe Fifor ca să nu mai facă prostii
Decizie de partid. Cine îl urmărește pe Fifor ca să nu mai facă prostii

Decizie de partid. Cine îl urmărește pe Fifor ca să nu mai facă prostii

Dumitru Buzatu, Nicolae Badălău, Gabriela Firea și Lia Olguța Vasilescu îl vor seconda pe Mihai Fifor în toată activitatea pe care o va desfășura de acum încolo ca secretar general al partidului și șef de campanie electorală pentru Viorica Dăncilă, rămasă în cursa prezidențială. Partidul l-a iertat, nu i-a luat capul.

Decizia vine în urma întâlnirii liderilor social-democrați, vineri seara, la Vila Lac, după căderea Guvernului Dăncilă în Parlament, în urma moțiunii de cenzură inițiată de PNL și votată joi.

După ce mai mulți colegi din PSD ceruseră ca Fifor să fie îndepărtat, ca unul dintre principali vinovați de eșecul moțiunii, lucrurile s-au calmat și  s-a ales să fie doar ajutat și supravegheat. Rămâne și secretar general al PSD, și șef de campanie doar în scripte.

Citește: Băsescu anunță mutarea câștigătoare pentru PSD. Alianța cutremură scena politică

Fricțiunile între unii membri ai partidului vor continua, susțin surse din interior, dar mesajul Vioricăi Dăncilă, transmis după marele eșec din Parlament, se pare că le-a arătat realitatea, adică pierderea puterii prin propriile forțe. Se face referire la următorul pasaj din declarația premierului Dăncilă, indică una din surse:

”Noi am mai avut puciști în partid. Acest lucru trebuie discutat în partid, avem un statut care trebuie respectat. Nu le face cinste celor care lucrează în spate. Eu sper să nu fie o nouă mișcare pucistă, că nu-și va găsi locul în electoratul PSD”. De altfel, patru parlamentari care au votat moțiunea, printre care și șeful organizației de tineret (TSD), au fost excluși din partid, la întâlnirea de la Vila Lac.

Revenind la secretarul general al PSD, putem spune că e destul de ghinionist Mihai Fifor. Din speranță, cândva, pentru postul de prim-ministru, apoi ministru al apărării și interimar la Interne, Fifor a devenit un membru de partid tolerat, un fel de asistat social al grupului PSD care a acceptat să meargă mai departe cu Viorica Dăncilă fiindcă e singura cale în momentul de față pentru ca viitorul să sune bine.