Rareş Bogdan a dezbătut subiectul care a pus pe jar România în ultimele zile și anume imaginea în care premierul României apare fumând într-un birou din Parlament, scrie RomaniaTV.

În timpul interviului Rareș Bogdan a abordat și alte probleme cu care se confruntă țara, printre care și creșterea pensiilor și ce ar implica o astfel de manevră din punct de vedere economic.

„Marele atac al PSD şi USR la Guvernul Orban în şase luni de guvernare a fost că fumează. Noi fumăm, nu furăm! Au fumat. Nu e în regulă. Dacă asta e mare problemă a guvernării că a fumat de ziua lui Ludovic în birou, atunci e clar”, a precizat europarlamentarul liberal.

O mare problemă care s-a pus în spațiul public a fost cine a făcut poza buclucașă? Întrebat acest lucru, Rareș Bogdan a evidențiat faptul că acest lucru este cunoscut deja de premier și că el are răspunsul clar.

„Mi l-a spus şi mie. Nu sunt abilitat. Nu cred că omul ăla a vrut să-i facă rău premierului şi miniştrilor. Cred că specific naţiei ăsteia, în special în zona dunăreană, este să se laude. Cred că l-o fi trimis la o prietenă, la vreo iubit. Uite, domnule, unde sunt eu…”, a explicat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL l-a sfătuit pe Ludovic Orban că „aşa cum la Cotroceni nu poţi să intri cu telefonul, aşa şi la tine (la Guvern) nu trebuie să laşi să intre cu telefonul mobil”.

Rareş Bogdan a ținut să facă și un anunț important despre creșterea pensiilor.

„Vom creşte pensiile. Nu ştiu exact cu ce procent, dar vom creşte pensiile şi vom dubla şi alocaţiile. Important este cum oferim bani pentru această zonă.

Nu suntem inconştienţi să luăm bani împrumut ca să-i băgăm în creştere de pensii şi alocaţii.

Noi vrem să producem pentru a fi firească această creştere a pensiilor pentru oamenii care au muncit o viaţă. Să creştem economia. Avem această şansă”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.