Evenimentul ZileiMondenCine este Petr Keller, noul patron al PRO TV. E de 12 ori mai bogat ca Țiriac

Cine este Petr Keller, noul patron al PRO TV. E de 12 ori mai bogat ca Țiriac

Cine este Petr Keller, noul patron al PRO TV. E de 12 ori mai bogat ca Țiriac
Petr Kellner a cumpărat postul de televiziune PRO TV, cu 2,1 miliarde de dolari, acord aprobat în unanimitate de Consiliul de Administrație al CME (Central Media Enterprises). Noul patron este ceh și este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Europa. 

Petr Kellner, noul patron al PRO TV, este cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la 14,5 miliarde de dolari, potrivit publicației Forbes. La nivel mondial se poziționează pe locul 74, iar în Europa centrală, în top 10. În vârstă de 55 de ani, Kellner este căsătorit și are patru copii.

PPF Group se numește firma care a achiziționat PRO TV și canalele din portofoliul trustului (PRO X, PRO Cinema, PRO 2, PRO Gold). PPF Group are sediul central în Olanda, a fost fondată în 1991 și activează în țări precum Serbia, Ungaria, Rusia, Finlanda, Germania, Vietnam, Filipine, India, China, Franța etc. În România, PPF are mai multe active imobiliare, printre care Metropolis Centre și Crystal Tower.

CME și-a început activitatea la începutul anilor ’90. Compania a fost fondată de antreprenorul american Ronald Lauder, care s-a asociat cu Adrian Sârbu. Astfel, cei doi oameni de afaceri au creat PRO TV. Adrian Sârbu a ieşit din trustul media în 2013.


Accesează: